Vanvid - 717 hk i en Jeep

Jeep Grand Cherokee Trackhawk har 717 hk og er bygget til at imponere lige så meget på en racerbane som i en grusgrav

En Jeep hører ikke umiddelbart hjemme på en racerbane, men Trackhawk er trods sine offroadaner en reel bane-høg. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic er en vanvittig SUV, stor som et byhus og umådeligt stærk med en V8 med 585 hk. Mere aristokratisk end vanvittig er Bentleys V12-motoriserede Bentayga, men ydelsen på 608 hk markerer toppen af kransekagen i SUV'ernes verden, den stærkeste af dem alle. Indtil nu. Der har været snak om den i krogene i årevis, i 2016 blev den mere eller mindre bekræftet, og på biludstillingen i New York står den så – det rødglødende monster, den stærkeste serieproducerede SUV, den nye Jeep Grand Cherokee Trackhawk. 717 hk. Ja, du læste rigtigt. 717 hestekræfter.

Data har det med at være en søvndyssende omgang, men det her er ikke en ny Opel Astra med 105 hk, vi taler om, så Trackhawk-tallene er spændende læsning. Udover den prominente ydelse på 717 hk, afleverer den 6,2 liter store V8-motor med kompressor 875 Nm til de fire hjul, som igen tillader en 0-97 km/t-tid (ingen 0-100-tid endnu) på 3,5 sekunder og en topfart på 290 km/t.

Vi kan ikke tilråde at trække en trailer med 290 km/t, hvor sjov idéen så end måtte lyde, men selv om dynamik og fart er hvad Trackhawk handler om, så kan den trække op til 3.266 kilo.   Trackhawk, eller Banehøgen hvis vi skal lege med en dansk oversættelse, kommer hele otte år efter lanceringen af den seneste Grand Cherokee-model på netop biludstillingen i New York.

Otte år er lang tid for en bilmodel, men tiden og Jeep har været god ved Grand Cherokee. En grundlæggende god SUV med fine køreegenskaber og flere opdateringer bag sig, og den vanvittige Trackhawk er med til at holde Grand Cherokee ung og samtidig lokke nye kunder til modellen.