Nu kan du igen få Børge Mogensen for børn

De mindste skal ikke snydes for godt design. FDB Møbler relancerer nu Børge Mogensens børnemøbler, som blev designet på FDBs tegnestue i 1946. Du kan glæde dig til hele den ikoniske møbelserie, der indeholder stol, bænk, bord og tremmeseng, og som en helt ny tilføjelse har Børge Mogensens barnebarn, beklædningsdesigner Sarah Moutouh, designet en helt særlig gyngehest til serien. Designet til de mindste er lige så gennemtænkt og enkelt som Børge Mogensens øvrige design, og det klassiske udtryk uden overflødige detaljer passer perfekt ind i børneværelset i de danske hjem. Serien lanceres i uge 44, gyngehesten i december. Gyngehest 1.299 kr., bænk 1.799 kr., bord 1.899 kr., tremmeseng 3.499 kr. Alt fra FDB Møbler. Fold sammen
Læs mere

CH25 – nu i valnød

Hans J. Wegner designede loungestolen CH25 i 1950, og den har de seneste syv årtier været i produktion med stel udelukkende i natur og røget eg hos Carl Hansen & Søn, der nu lancerer det fantastiske design i valnød. CH25 er en elegant eksponent for stolemesterens særlige evner, ikke mindst når det kommer til ekvilibristiske fletteteknikker. Den nye version i valnød giver en helt ny æstetik til stolen, der tælles blandt Wegners første fire ikoniske mesterværker skabt eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1950. Ligesom den legendariske Y-stol, der også blev designet i starten af Wegners karriere, bærer den designerens markante fingeraftryk. En af Wegners genkendelige signaturer er det avancerede og håndværksmæssigt krævende fletarbejde, som netop foldes ud i stor skala på CH25, der har dobbeltflet på både sæde og ryg. Stolen er håndflettet af 400 meter papirgarn, en opgave, det tager en rutineret fletter 10 timer at udføre.

CH25 i valnød fra Carl Hansen & Søn, fra 23.995 kr.

Hans J. Wegner designede loungestolen CH25 i 1950, og den har de seneste syv årtier været i produktion med stel udelukkende i natur og røget eg hos Carl Hansen & Søn, der nu lancerer det fantastiske design i valnød. CH25 er en elegant eksponent for stolemesterens særlige evner, ikke mindst når det kommer til ekvilibristiske fletteteknikker. Den nye version i valnød giver en helt ny æstetik til stolen, der tælles blandt Wegners første fire ikoniske mesterværker skabt eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1950. Ligesom den legendariske Y-stol, der også blev designet i starten af Wegners karriere, bærer den designerens markante fingeraftryk. En af Wegners genkendelige signaturer er det avancerede og håndværksmæssigt krævende fletarbejde, som netop foldes ud i stor skala på CH25, der har dobbeltflet på både sæde og ryg. Stolen er håndflettet af 400 meter papirgarn, en opgave, det tager en rutineret fletter 10 timer at udføre. CH25 i valnød fra Carl Hansen & Søn, fra 23.995 kr. Fold sammen
Læs mere

Ikoniske riller

Lyngby Porcelæns Lyngbyvase er et dansk designikon, og nu kan du få de kendte riller i bordlampeversion. Nu lanceres nemlig Fitting #3, et ultraenkelt design af Philip Bro Ludvigsen, der har sat en pære på toppen af det velkendte riflede porcelæn og skabt en fusion af bordlampe og designobjekt. Fitting #3 er lavet i hvid porcelæn med blank glasur og måler H11 cm uden pære.

Fitting #3 fra Lyngby Porcelæn, 799,95 kr.

Fleksibel lampeserie

Det kroatiske designbrand Grupa Products’ nye lampeserie Balunas navn er ikke tilfældigt. ’Balun’ er nemlig slang for ’bold’ i Kroatien, og med lampens runde form ligger den sammenligning jo ligefor. Den runde skærm er i glas, og indeni sidder lyskilden, som har et indbygget potentiometer, hvor man kan justere lysstyrken samt tænde og slukke. Og så kan den runde skærm drejes 360 grader, så du får en fleksibel belysning til de forskellige formål og stemninger, du ønsker. Resten af lampen er udført i sort pulverlakeret stål med indbygget kabel, og serien tæller ud over den viste loftslampe en standerlampe, en bordlampe, en pendel, to væglamper og en lysekrone.

Baluna Ceiling H136-203 cm fra Grupa Products, 4.499 kr.

Funktionel æstetik

Du kan nemt højne din hverdag designmæssigt ved at investere i smukke versioner af dagligdagens funktionelle sager - f.eks. dette salt- og pebersæt fra danske By Wirth. Det er lavet af eg og fås i olieret natur eller sort. I bunden af den nye salt-/peberkværn, Crush Me, sidder en lille skive, der fanger de løse salt- og peberkorn, der ellers havner på dugen. Det lille saltkar, Salt Me, har en enkel og fin form, der passer perfekt som perfekt ledsager til Crush Me.

Crush Me kværn H14 cm, 399 kr., Salt Me saltkar H4,5 cm 199 kr. Begge fra By Wirth.

Du kan nemt højne din hverdag designmæssigt ved at investere i smukke versioner af dagligdagens funktionelle sager - f.eks. dette salt- og pebersæt fra danske By Wirth. Det er lavet af eg og fås i olieret natur eller sort. I bunden af den nye salt-/peberkværn, Crush Me, sidder en lille skive, der fanger de løse salt- og peberkorn, der ellers havner på dugen. Det lille saltkar, Salt Me, har en enkel og fin form, der passer perfekt som perfekt ledsager til Crush Me. Crush Me kværn H14 cm, 399 kr., Salt Me saltkar H4,5 cm 199 kr. Begge fra By Wirth. Fold sammen
Læs mere

FDB i børnestørrelse

De mindste skal ikke snydes for godt design. FDB Møbler relancerer nu Børge Mogensens børnemøbler, som blev designet på FDBs tegnestue i 1946. Du kan glæde dig til hele den ikoniske møbelserie, der indeholder stol, bænk, bord og tremmeseng, og som en helt ny tilføjelse har Børge Mogensens barnebarn, beklædningsdesigner Sarah Moutouh, designet en helt særlig gyngehest til serien. Designet til de mindste er lige så gennemtænkt og enkelt som Børge Mogensens øvrige design, og det klassiske udtryk uden overflødige detaljer passer perfekt ind i børneværelset i de danske hjem. Serien lanceres i uge 44, gyngehesten i december.

Gyngehest 1.299 kr., bænk 1.799 kr., bord 1.899 kr., tremmeseng 3.499 kr. Alt fra FDB Møbler.