Her kommer den første Tesla-dræber

Jaguar ser ud til at komme med en første direkte konkurrent til Tesla - en fuldt elektrisk drevet, kraftfuld luksusbil.

Billeder af den nye Jaguar I-PACE, da den blev vist frem på LA Auto Show i Los Angeles, California, i november 2017. / AFP PHOTO / Mark RALSTON Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når kalenderen om et par uger vender det sidste ciffer til otte, bliver det samtidig fødselsåret for den første direkte konkurrent til Tesla. Jaguar vurderes at være klar med sin første elektrisk Tesla-konkurrent - I-Pace - til gadebrug i marts næste år ifølge Automotive News, og et andet bilsite, Autocar, rapporterer, at kunderne kan begynde at købe bilen næste sommer.

I Norge, som er langt længere fremme end Danmark i brugen af el-biler, har 3.054 registreret sig hos Jaguar som meget interesseret i at købe bilen, og 1.026 har lagt et depositum på 10.000 dollar, oplyser Jaguar til det norske medie DN.

Flere luksusmærker arbejde på at begynde at bide Tesla i baghjulene. Både Audi, Porsche og Mercedes er på vej med deres bud på fuldt elektriske biler i luksusklassen, som indtil nu består af Tesla Model X. Men Jaguar ser altså ud til at komme først, mens Audi ifølge analytikere i LMC Automotive først begynder produktionen af sin ​​Audi E-tron i begyndelsen af ​​2019, og salget af Porsche Mission E starter i slutningen af ​​2018. Mercedes kommer med sin elektriske konkurrent EQ C i 2019m og BMW X3 kommer i elektrisk udgave inden 2020.

Ifølge DN får Jaguar I-Pace 400 hestekræfter, firehjulstræk og et drejningsmoment på 700 newtonmeter, hvilket sender den store bil fra nul til 100 kilometer i timen på cirka fire sekunder. Batteriet skal være 90 kWh, hvilket vil give det en rækkevidde på omkring 500 kilometer.

Prismæssigt har Jaguar bebudet, at bilen skal koste næsten det samme som en veludstyret Jaguar F-Pace, som i Danmark koster mellem 635.000 og cirka en million kroner på gaden.