Trump er kommet på museum

En udstilling med mere end tusinde ting, der har relation til Donald Trump, er åbnet i New York. Kunstneren bag siger, at det er op til gæsterne selv at vurdere, om det er en hyldest eller en kritik af præsidenten.

En kopi af Time Magazine, hvor Trump kigger ned på et grædende barn, er en del af udstillingen. På udstillingsmodellen har Trump sat sin underskrift samt skrevet sloganet »Make Amerika great again«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric BARADAT

Magasiner med Donald Trump på forsiden. Autografer, som Trump har skrevet. Trump-vodka. Trump-steaks. Trump-merchandise.

1.000 ting med relation til den amerikanske præsident er blevet udstillet på et museum i New York. Udstillingen har fået navnet »The Game: All Things Trump« og er lavet af kunstner og fotograf Andres Serrano, som har brugt et år på at indsamle tingene. De fleste er købt på eBay til en samlet værdi af næsten 200.000 amerikanske dollar.

Udstillingen er ifølge kunstneren et portræt af Donald Trump – den usædvanlige forretningsmand, der blev præsident.

»Jeg har altid sagt, at mit arbejde er meget basalt. Det handler om liv, død, religion, sex, race og alt, hvad der optager folk. Hvad er det, der optager folk lige nu? Det er Donald Trump,« siger Andres Serrano til CNN.

I midten af udstillingen er der et stort roterende skilt med bogstaverne »Ego«.

Kunstneren har kun mødt Donald Trump en enkelt gang i 2004, da han lavede en fotoserie med mere end 100 portrætter af amerikanere med forskellige stillinger og baggrunde. Et stort portræt af Trump fra fotoserien er det eneste af Andres Serranos eget arbejde, der er udstillet.

Hyldest eller kritik?

Nogle af de mest interessante ting, som vises frem, er magasiner, som er kritiske over for præsidenten.

På en af forsiderne står Donald Trump ret i sit jakkesæt og kigger ned på et grædende barn. Barnet kigger ulykkeligt på Trump. »Welcome to America«, står der med hvide bogstaver.

Ovenpå har Trump sat sin underskrift samt skrevet sloganet »Make America Great Again«.

Med underskriften signalerer han, at han er mere værd end det, hans kritikere siger om ham.

På en anden forside er Trump afbildet midt i en jungle iklædt Tarzan-kostume. Øverst står der »Trump – Lord of the Financial Jungle«.

De fleste amerikanere har en klar mening om præsidenten. De er enten tilhængere eller tager afstand fra ham. Men Andres Serrano er ikke interesseret i at kaste sig ind i den debat. Derfor er det op til gæsterne selv at vurdere, om udstillingen er en hyldest til eller en kritik af Trump.

»Jeg har behandlet alle tingene som dyrebare ting og som kunst,« siger Andrea Serrano til CNN.

Udstillingen er åben fra 12. april til 9. juni.