»Sex and the City«-skuespiller er pludselig død midt i optagelser

Willie Garson, som spillede Carrie Bradshaws bedste mandlige ven igennem seks sæsoner af »Sex and the City«, er død.

Her ses Willie Garson side om side med Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall og Cynthia Nixon – også kendt som Stanford Blatch, Carrie Bradshaw, Charlotte York, Samantha Jones og Miranda Hobbes i »Sex and the City«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Craig Blankenhorn/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespiller Willie Garson, bedst kendt for sin rolle som Carrie Bradshaws bedste ven, Stanford Blatch, i »Sex and the City«, er død af kræft.

Han blev 57 år.

Willie Garson, som ikke selv var homoseksuel, medvirkede blandt andet til at nuancere fortællingen om homoseksuelle i film og serier og har selv tidligere nævnt, at han var stolt af at spille rollen som Stanford Blatch, fordi den bidrog til og banede vejen for mere tolerance.

I en af »Sex and the City«-filmene blev Standford Blatch eksempelvis viet med en mand, selv om dette endnu ikke var en mulighed for homoseksuelle par i virkelighedens USA, da filmen havde premiere.

Willie Garson er også kendt fra serien »White Collar« og en lang række film, såsom »Groundhog Day« og »Being John Malkovich«.

Flere skuespillere fra »Sex and the City« mindes i dag Willie Garson på de sociale medier. Blandt andet Cynthia Nixon, som spiller karakteren Miranda, og på Twitter skriver:

»Frygtelig, frygtelig trist, at vi har mistet Willie Garson. Vi elskede ham alle sammen og nød at arbejde sammen med ham. Han var uendelig sjov på skærmen og i virkeligheden.«

Også den britiske sanger Sam Smith har på Instagram hyldet Willie Garsons skuespil og betydning.

»Willie Garson var et af de første mennesker, jeg så i tv, som fik mig til at føle mig set og forstået. Mine tanker går til hans familie, venner og kære i denne svære tid,« skriver Sam Smith, som selv stod frem i 2014 og fortalte, at han var homoseksuel.

På samme vis har Willie Garsons søn Nathen Garson skrevet et rørende opslag på Instagram:

»Du var det sejeste, sjoveste og klogeste menneske, jeg kender. Jeg er glad for, at jeg fik lov at opleve din kærlighed. Jeg vil aldrig glemme den, men bære den med mig.«

Holdet bag »Sex and the City«-serien og siden filmene er netop nu i gang med en ny film i rækken, »And Just Like That«, hvori Willie Garson var tilbage som Stanford Blatch og for kun en måned siden blev set på filmsettet.

Det vides endnu ikke, hvad Willie Garsons død får af betydning for den videre produktion.