Norsk »Stormester«-vært trækker sig efter politianmeldelse

En af Norges mest kendte komikere trækker sig fra populært underholdningsprogram.

 
Det norske »Kongen befaler« og det danske »Stormester« er begge baseret på det engelske format »Taskmaster«. Video: Discovery+ Norge, Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte norske komiker Atle Antonsen trækker sig nu fra sin tjans som vært på »Kongen befaler«, den norske version af underholdningsprogrammet »Stormester«. Et juleafsnit, som allerede er optaget med Antonsen som vært, bliver derudover ikke udsendt.

Det oplyser Hanne McBride, der er kommunikationsdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge i en pressemeddelelse, skriver VG.

Atle Antonsens opsigelse kommer, efter at Sumaya Jirde Ali, som er norsksomalisk debattør, forfatter og digter, politianmeldte Atle Antonsen for hadefulde ytringer, som Berlingske tidligere har beskrevet.

Atle Antonsen skulle i stærkt beruset tilstand have sagt »du er for mørk til at være her« til Sumaya Jirde Ali på en bar i Oslo for nogle uger siden. Atle Antonsen har siden undskyldt for sine udtalelser og sagt, at han vil arbejde på at ændre sit forhold til alkohol.

Atle Antonsen er – eller var – medvirkende og vært i flere tv- og radioprogrammer, og sagen har vakt stor opsigt i Norge.

Fører ikke til sigtelse

Statsadvokaten har dog besluttet ikke at rejse sigtelse på grund af bevisets stilling, skrev NRK fredag.

Statsadvokaten har henlagt sagen, selvom politiet ifølge VG ønskede at tiltale Antonsen.

Vurderingen fra statsadvokaten i Oslo var, at det ikke kan »kvalificeres«, at udtalelsen var stødende i den sammenhæng, den var fremsat.

Lederen af organisationen Antirasistisk Senter, Hatem Ben Mansour, har kritiseret henlæggelsen af sagen. Han siger til NRK, at han vil klage over statsadvokatens beslutning.

Atle Antonsen havde ikke til hensigt at være stødende, siger hans advokat, Marianne Klausen, til NTB ifølge NRK.

»Det ændrer dog ikke på, at han opførte sig forfærdeligt den aften. Atle forstår, at sagen har været og stadig er en stor belastning for de involverede uanset, hvordan statsadvokaten har vurderet sagen,« siger Marianne Klausen og fortsætter:

»På Atles vegne vil jeg formidle, at det, han er mest bekymret over nu, er, at denne fyring ikke volder mere ubehag for Sumaya Jirde Ali, end hvad hun allerede har oplevet.«

Selvom Atle Antonsen ikke skal være vært på »Kongen befaler« længere, har Discovery ikke tænkt sig at fjerne gamle programmer med ham fra streamingtjenesten Discovery+, siger Hanne McBride til VG.

Derfor vil man stadig kunne se ham i de to julekalendere fra tidligere år: »Nissene i Bingen« og »Jul i Blodfjell« på streamingtjenesten.

»Det er meget populære julekalendere, hvor Atle har spillet en af ​​mange karakterer i hver af dem. Vi mener, at disse kalendere skal være en del af juletraditionen for de seere, der ønsker det,« siger Hanne McBride til mediet.