Mens vi venter...

Sommeren er som altid en halvdød periode for computerspillere. De store spiludgivere sidder nemlig på højdepunkterne indtil julesalget starter. Heldigvis er der meget at glæde sig til.

Super Mario Galaxy. Gamle fjendskaber dør aldrig. Super Mario er tilbage i et eventyr, hvor han må krydse hele planeter og solsystemer, før han står ansigt til skælfjæs med sin ærkerival Koopa. Spillet kommer til Nintendo Wii før jul. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Gid det dog snart var jul. Så kan vi iklæde os Master Chiefs grønne dragt og forsøge at gøre en forskel i det garanteret storslåede Halo 3. Og vi kan atter lege prinsesseglad blikkenslager i Super Mario Galaxy. Lige nu er der ikke meget andet at give sig til end at nyde ferien. Men det er vel også okay?

På trods af, at der er langt mellem de store spiludgivelser om sommeren, så byder de varme måneder dog stadig på spænding for fans af virtuel underholdning. For det er netop i disse uger, at udgiverne slipper hemmelighederne løs om deres kommende udgivelser. I sidste uge var spilpresse fra hele verden inviteret til E3-messen i Los Angeles, og her blev »fremtiden« atter introduceret. Varslingen var naturligvis pakket ind i en masse lovord fra de tre største i branchen Nintendo, Sony og Microsoft. Tre firmaer, der hver især tilbyder en stuekonsol og forsøger at tiltvinge sig overmagten på verdens netop nu mest omsættende underholdningsmedie. Ja, computerspilbranchen tjener flere penge end både Hollywood og den samlede musikvirksomhed.

Nintendos store pressemøde i Californien afslørede en stolthed over fremragende salgstal, og at folks kærlighed til Mario og Zelda tilsyneladende aldrig uddør. Nintendo har med deres Wii-maskine og den håndholdte Nintendo DS valgt morskab og opfindsomhed frem for den bedste grafik og den stærkeste maskine. Og forbrugerne har sagt ja tak. Super Mario Galaxies her jagter Mario stjerner, mens han hopper fra planet til planet kan meget vel blive det bedste spil i en i forvejen fremragende serie.

Sony på den anden side pralede mere af PlayStation 2-salget end af efterfølgerens tal. 3eren er for dyr og adskiller sig ikke nok fra Microsofts Xbox 360, er tilbagemeldingen fra folket. Det vil Sony nu ændre på, og derfor var deres største kanin i hatten, at de sænker priserne. Betragteligt. Hvis man tager med i overvejelserne, at Sony allerede før prisfaldet tabte på hver solgt maskine, må man sige, at det er modigt af dem. Og sikkert også nødvendigt. Allerede nu kan du i butikkerne købe en PlayStation 3 med to spil og to controllere til den samme pris, som maskinen og én controller kostede tidligere. Det er et ordentligt styrtdyk og spillene, der følger med, er Resistance: Fall of Man samt MotorStorm. To af de bedste spil til konsollen indtil videre, som vi begge har belønnet med fire stjerner på disse sider. Mon ikke forældre er mere villige til at skænke sønnike en PS3 til fødselsdagen eller juleaften nu?

Oven i hatten smider Microsoft før jul endnu en storsællert på gaden. Halo 3. De første to spil i serien er de tredje- og fjerdebedst sælgende spil på verdensplan, og der er ingen grund til at tvivle på, at også Halo 3 kommer til at omsætte for milliarder. Alligevel var Halo 3 ikke det flotteste spil, Microsoft kommer med. Assasins Creed, der er et lejemorderspil a la den danske Hitman-serie, ser fantastisk ud. Spillet foregår i middelalderen i byer som Jerusalem, og man kan smage sandet, mærke varmen og mærke adrenalinen pumpe, når man forcerer hustage og bekæmper fjender for at nå frem til og forhåbentlig dræbe »prinsen«. Også spillet Crysis, der i første omgang kun udkommer til Windows Vista, er et spil, der får én til at spærre øjnene op. Spillet er lavet af det samme hold, der revolutionerede genren med Far Cry. Et spil, der satte nye normer for frihed i skydespil.