Lægens creme til januars hud

Om doktorens egen creme er en garanti for, at den virker bedre end alle andre, kan være svært at afgøre. Men de er populære. M/S har set på nogle af de nyeste produkter i genren.

Foto: Foto: Colourbox

Januar er en måned, der meget ofte kædes sammen med askese og sundhed oven på decembers fester med sild, sylte og fadbamser.

Derfor kan doktor-brands og cosmeceauticals have en helt særlig appeal, når helbred og krop står for en overhaling i årets første måned.

I markedsføringen bliver der lagt vægt på at signalere troværdighed både ved hjælp af indpakningen, der ofte er meget klinisk, og på referencer til lægevidenskaben og dokumenterede testresultater.

Det skader heller ikke med en personificering af produktet, den dedikerede læge, der gør alt for at hjælpe sine kunder/patienter.

Doktor-brands og cosmeceauticals har støt og roligt fået sin egen niche på markedet og bliver ofte brugt på skønhedsklinikker. Desuden er det ikke ualmindeligt, at når lægens navn står på produktet, har han også udgivet sin helt egen guide til en sund og ung hud.

Et af de nyeste mærker, der kom på det danske marked i april måned, er fra Australien og hedder ganske enkelt Skin Doctors. Som mange af de øvrige doktor-brands argumenterer den stærkt for at være en afløser for botoxen og de kirurgiske indgreb. Intet kan dog i sidste ende hamle op med kniven, men den kan muligvis udsætte det radikale indgreb, hvis man ikke under nogen omstændigheder kan leve med alderens tegn.

Andre mærker går knap så drastisk til værks, men fælles for produkterne er, at de alle hører til i kosmetikindustrien, men gerne vil betragtes som et alternativ til receptpligtig hudpleje eller dyr kirurgi.

Skin Doctors Cosmeceauticals

Et alternativ til kosmetisk kirurgi. Sådan betegnes produkterne, der kommer fra Australien. Bl.a. har firmaet gennem flere år arbejdet på at finde en creme, der kan få huden til at slappe af, når ansigtsmusklerne reagerer på tale, tårer og smil. Filosofien er, at hvis huden på forhånd er afslapppet, sætter sammentrækningerne ikke dybe spor. Relaxaderm skulle være løsningen på det problem. 50 ml koster 545 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 44 83 23 00.

Beaute Pacifique

Det danske firma er grundlagt af to tidligere Novo-ingeniører, der bl.a. har været med til at producere måleudstyr til brug for forskning i hudsygdomme. Den nyeste creme er baseret på D-vitamin, som kan være et nødvendigt supplement til dem, vi ellers danner naturligt ved hjælp af solens stråler. De bliver dog ofte blokeret af en solcreme og forhindrer dermed, at huden selv danner D-vitamin. Desuden indeholder den tre forskellige typer A-vitamin, der sørger for anti-age effekten. 50 ml D-Force Risk Management koster 548 kr.

Clinique

Amerikanske Clinique forbindes måske ikke umiddelbart med en doktor, men rent faktisk er mærket opstået på baggrund af et interview i Vogue i 1968 med dermatologen, Dr. Norman Orentriech. Det udløste et jobtilbud fra Estée Lauder, og Clinique blev resultatet. Nyeste produkter kommer i handlen midt i januar, og er en hel anti-rødme serie til blussende og irriteret hud. Redness Solutions koster fra 165 til 340 kr.

Avène

Herhjemme forhandles Avène kun på apoteket og betegnes dermo-kosmetik. Navnet henviser til en lille landsby i Sydfrankrig, hvor en kilde med helbredende egenskaber blev opdaget for mere end 250 år siden. Lokale læger henviste patienter med hudproblemer til at bade i kilden, der ved sit løb gennem bjerget optager mineraler som silica, magnesium og calcium. I dag ligger et behandlingscenter ved kildens udspring, der behandler ca. 2.500 om året for diverse hudlidelser. Avène Rich Compensating Creme indeholder 63 pct. kildevand og er en ekstra plejende dag- og natcreme. 40 ml koster 199,75 kr.

Prevage

Et samarbejde mellem skønhedsfirmaet Elizabeth Arden og medicinalgiganten Allergan, der i sin tid lancerede botox, har udmøntet sig i produktet Prevage, der blev lanceret i 2006. En kraftig antioxidant med navnet Idebenone, der strammer op og minimerer rynker. I 2007 blev en øjencreme lanceret, hvor 15 ml koster 700 kr. og i april 2008 kommer en natcreme.