Kendt skuespiller: Jeg lagde en hånd på hendes lår under en kærlighedsscene – og så blev jeg »cancelled«

Den prisvindende amerikanske skuespiller Frank Langella har set sig særdeles sur på streaminggiganten Netflix, efter han blev droppet fra en tv-serie som følge af en kærlighedsscene, hvor en aftale ikke blev overholdt – og hvor en medskuespiller forlod settet og ikke vendte tilbage.

Skuespilleren Frank Langella er alt andet end tilfreds med Netflix, som for nylig har fyret ham fra en miniserie. Her ses Langella sammen med den britiske skuespiller Carey Mulligan, som han spillede sammen med i filmen »Wall Street – Money Never Sleeps«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne-Christine Poujoulat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste, der kender til den amerikanske skuespiller Frank Langellas mimik, vil vide, at han ofte indtager roller i film og serier, hvor ansigtet er lagt i ganske alvorlige folder.

Men i disse dage er det i virkelighedens verden, at den Oscar-nominerede og prisvindende skuespiller lader alvoren forstå.

For nylig kunne det amerikanske underholdningsmedie Deadline afsløre, at Langella var blevet fyret fra en miniserie – »The Fall of the House of Usher« – som streaminggiganten Netflix var i gang med at optage.

Mediet berettede, at skuespilleren havde udvist »uacceptabel adfærd« på settet, og det mere tabloide Hollywood-medie TMZ føjede til, at det angiveligt drejede sig om seksuel chikane og upassende kommentarer til en kvindelig medskuespiller.

Resultatet: Netflix fyrede Langella fra serien, og de scener, som allerede var filmet, står nu til at blive taget om.

Men nu tager den fyrede skuespiller selv bladet fra munden og fortæller sin version af et forløb, som han bestemt ikke er tilfreds med.

Det gør han i en længere kommentar, som Deadline bringer. Og allerede fra første linje står det klart, at han ikke har meget tilovers for den beslutning, som Netflix har truffet.

»Jeg er blevet cancelled

Frank Langella er blandt andet kendt for sit portræt af tidligere præsident Richard Nixon i den Oscar-nominerede »Frost/Nixon«. Her blev Langella nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Reuters.

»Latterligt«

I sit indlæg beskriver Langella den scene, som angiveligt førte til hans fyring.

»Jeg spillede en kærlighedsscene med den kvindelige skuespiller, der spiller min unge kone i serien. Vi var begge fuldt påklædt. Jeg sad på en sofa. Hun stod foran mig. Instruktøren råbte »cut«. »Han rørte ved mit ben,« sagde den kvindelige skuespiller, »det var ikke en del af aftalen for scenen.« Derefter vendte hun sig om og gik.«

Ifølge Langella vendte medskuespilleren aldrig tilbage, og en uge efter blev der indledt en undersøgelse af begivenhederne.

Her blev Langella – ifølge sin egen gengivelse – blandt andet konfronteret med, at han allerede inden scenen skulle optages, havde kaldt det »absurd«, at en såkaldt intimacy coordinator på settet var kommet med forslag til, hvor de to skuespillere kunne placere deres hænder i forbindelse med optagelsen.

Langella står ved, at han kalde det absurd:

»Det var en kærlighedsscene, som blev filmet. Efter min mening er det latterligt at lovgive om placering af hænder. Det underminerer instinkt og spontanitet.«

Ifølge den amerikanske skuespiller er hans fyring et problem, som er langt mere alvorligt end som så. Han mener, at »cancel culture (annulleringskultur, red.) er antitesen til demokrati«, og for hans eget vedkommende er den droppede serie en mavepuster af de større:

»Det var en storartet rolle, og jeg var begyndt at betragte den som mit sidste store hurra. Bizart profetisk under de nuværende omstændigheder.«