Et af årets hovednavne melder afbud til Smukfest

Herbie Hancock skulle have spillet på årets Smukfest, men har nu meldt afbud. »Det er ikke usandsynligt, at der vil komme flere afbud, som vi bevæger os tættere på,« lyder det fra festivalen.

Den amerikanske jazzlegende Herbie Hancock har på grund af coronakrisen meldt afbud til årets Smukfest. Han fyldte 80 år sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eva Hambach/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Et af hovednavnene på årets Smukfest i Skanderborg, den amerikanske jazzmusiker, pianist, komponist og producer Herbie Hancock, har meldt afbud.

Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse udsendt tirsdag aften.

»Det er ikke unormalt, at en kunstner af forskellige årsager må aflyse en festivaltur – det har vi oplevet før. Årsagen nu er corona, der, som vi alle ved, har forårsaget en del udfordringer, og derfor var vi også forberedte på, at der ville komme aflysninger fra specielt internationale artister,« siger talsmand Søren Eskildsen.

Festivalen havde ellers med stolthed præsenteret den 80-årige musiker på programmet for årets festival, der finder sted 4.-8. august, og hans afbud er derfor en stor skuffelse.

Ifølge festivalen har coronapandemien og de affødte restriktioner gjort det vanskeligt at arrangere koncerter og festivaler.

»Det er ikke usandsynligt, at der vil komme flere afbud, som vi bevæger os tættere på,« hedder det i pressemeddelelsen fra Smukfest.

Festivaler er hårdt ramt

Årets festivaler er hårdt ramt af coronakrisen. Herhjemme får festivalerne først i midten af april videre informationer om, hvorvidt festivalerne overhovedet kan afvikles og i givet fald under hvilke vilkår. Det sker, når en ekspertgruppe præsenterer sine anbefalinger for regeringen.

Flere store musiknavne har aflyst deres turneer på grund af coronapandemien. Det gælder blandt andet Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, der skulle have spillet på årets Roskilde Festival.

Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival, sagde tidligere på måneden til Soundvenue, at man må forvente afbud som følge af pandemien. »Vi kan ramme 20-25 procent aflyste navne,« sagde hun.

Herbie Hancock begyndte med klassisk musik. Han var blot 11 år, da han som særligt udpeget talent fik lov at spille en Mozart-koncert med Chicago Symphony Orchestra i hjembyen Chicago.

Allerede som teenager forlod han den klassiske musik til fordel for jazz. I 60erne var han del af Miles Davis' stilskabende band, The Second Great Quintet, og Hancock kan høres på en lang række af Davis' udgivelser. Han har gennem karrieren modtaget ikke mindre end 14 Grammy-priser.