Dagens hotte navne

Købte et ægte Hirst-maleri troede han

SIR TREVOR NUNN, 67 år, berømt britisk teaterchef med musicalsucceser som »Les Misérables« og »Cats« samt operaen »Porgy and Bess«, købte for nylig, hvad han troede var et ægte Damien Hirst-maleri, og betalte 300.000 kr for det. Men, afslører skuespilleren Keith Allen, 53 år, i sin ny selvbiografi, maleriet var faktisk blevet lavet af Hirsts søn Connor, to år gammel, sammen med Allens søn Alfie, ti år. På det tidspunkt kunne Connor Junior på grund af sin størrelse kun nå at male på lærredets nederste højre hjørne. Allen fortæller, at da Sir Trevor hørte sandheden om sit kunstkøb, blegnede han, nægtede at kommentere og forsvandt hurtigt. Hirst, i dag 42 år og Turner-prisvinder, har allerede samlet sig en formue på 1,43 mia. kr. Til gengæld bliver han af kunstkritikere kritiseret for at have skabt et »produktions-samlebånd« med assistenter til at sprøjte kunstværker ud ligesom Andy Warhol i sin tid gjorde med sin Warhol-Factory.

Vil Cruise spille Hitler-attentatmand?

TOM CRUISE er blevet nævnt som den skuespiller, der i en ny film skal spille Claus von Stauffenberg, officeren, der prøvede at myrde Hitler. Virkelighedens Von Stauffenberg havde kun ét øje, én hånd og manglede to fingre på den anden. Til gengæld var han høj 1,92 cm. I så fald burde Cruise da have elevatorsko på.

Barbra får Æreslegion-medaljen

BARBRA STREISAND optrådte forleden ved sin allerførste koncert i Frankrig og fik for det af præsident Nicolas Sarkozy overrakt Æreslegionens medalje. »De er det Amerika, vi elsker«, sagde Sarkozy, som synes at være mere USA-venlig end sin forgænger Chirac. Tilhørere ved den lejlighed var bl. a. Charles Aznavour og skuespilleren Alain Delon. Streisand fortalte Sarkozy, at han mindede hende om de tidligere USA-præsidenter Kennedy og Clinton, som i hendes øjne virkelig værdsatte kunst og anerkendte kunstens værdi for samfundet.

Elizabeth vil redde Smuldre Paladset

DRONNING ELIZABETH har bedt regeringen om en ekstra bevilling på 11 mio. kr. til restaurering af dele af Buckingham Palace. Nyheden bringes af Daily Telegraph under overskriften: Dronningen vil redde Crumblingham Palace, i dansk oversættelse vel Smuldre Paladset.

Kærlighedens mangfoldighed

Londons society imødeser et nukleart dødvande, når milliardæroligarken Roman Abrahamovic og hans ekskone Irina, 39 år, mødes ved åbningen af udstillingen Mangfoldighedens Port i Regents Park, hvortil de begge er inviteret. Iagttagere mener, at hvis Roman møder op med sin ny, underskønne 25-årige modelveninde Daria, vil der kunne opstå en ubehagelig situation. Venner, der kender Irina, mener dog, at hun med bevidstheden om de 1,7 mia. kr., som hun fik ved sin skilsmisse, vil være i stand til at tolerere situationen og ovenikøbet le ad den.