Annonce
Annonce

Sådan bliver du klar til fremtidens innovative udfordringer

Virksomheder i alle brancher oplever et stort pres på evnen til at udvikle nye produkter og forretningsmodeller, og det stiller krav til håndteringen af innovationsprocesser på alle niveauer i organisationen. Ny HD 2. dels uddannelse i Innovation Management på CBS ruster kandidater til fremtiden.

Topbillede
PR-foto: CBS Fold sammen
Læs mere

Af Martin Poul Pedersen

Den verden, som globale virksomheder agerer i, er under hastig forandring i disse år. Nye markeder stiller nye krav og nye kundemønstre kræver nye forretningsmodeller. Det stiller krav til den måde, virksomhederne arbejder på, og dermed til de kompetencer medarbejderne har, sådan lyder – kort fortalt – baggrunden for den nye 2-årige HD-uddannelse – HD 2. del i Innovation Management, der sender de første kandidater ud i virksomhederne til næste år.

”Innovation er kommet øverst på dagsordenen i hele verden, og det stiller selvfølgelig krav til virksomhederne, hvor der har manglet en uddannelsesmulighed, der på et højt fagligt niveau giver de nødvendige kompetencer” - siger professor Marion Poetz, der leder uddannelsen.

Hun forklarer, at fokus er på at opnå evnen til at facilitere innovationsprocesser, der går på tværs af niveauer i organisationer.

Kombinationen af teori og praksis skaber stor værdi
HD 2. del i Innovation Management, udbydes som et to-årigt program, hvor deltagerne læser på deltid, ved siden af deres arbejde – ofte som et led i deres karriereudvikling.
Studiet består af online undervisning kombineret med intense studie-forløb, der afvikles i weekenden, hvor teorien prøves i praksis frem for klassisk holdundervisning. Netop den måde at arbejde på, tiltrak Louise Lai Wiinholt, der til daglig arbejder hos eBay.

”Tilgangen er meget baseret på konkrete erfaringer, og der skaber det stor værdi, at der er mange erhvervsfolk inde over undervisningen, ligesom der er stor diversitet i forhold til, hvad vi hver især arbejder med,” siger hun og fortsætter:

”Og så er der virkelig tale om ”be your brand” i undervisningen, hvor man i stedet for at sidde i auditorier tager udgangspunkt i virkeligheden og i at nedbryde siloer. Vi lærer at lede innovation, ved rent faktisk at arbejde med innovation,” siger hun.

Det er ikke nogen nem øvelse at genopfinde sig selv
Netop behovet for at arbejde på nye måder var baggrunden for, at Kristoffer Pahl, fra shippingvirksomheden Lorentzen & Stemoco valgte at begynde på en HD 2. del i Innovation Management.
”Jeg oplever, at vi går fra at man skulle gøre mere af det, man var god til, til hele tiden at genopfinde sig selv. Det er ikke nogen nem øvelse,” siger han og fremhæver, at de værktøjer, han har fået via uddannelsen i høj grad bliver brugt direkte i hans daglige arbejde.

”Vi arbejder med nogle rigtigt interessante processer, hvor vi arbejder med at sammensætte kompetencer på nye måder, her har jeg fået en indsigt og nogle værktøjer, der giver den nødvendige forståelse for hvordan man – ikke kun undgår, at processen løber af sporet, men rent faktisk sikrer, at man opnår de optimale resultater,” siger Kristoffer Pahl.

Kombinationen af kreativ startup-kultur og klassisk industrikultur
Har blandt andet gjort, at Peter Skyttegaard, der er Head of IT i Maersk Line, har valgt at give sig i kast med den nye HD.
”Jeg sidder i en strategirolle, og et af vores fokusområder er netop innovationsledelse, noget som er helt nødvendigt, for at klare sig i et marked, der isoleret set lider under faldende omsætning,” siger han og peger på, at det skal imødegås, blandt andet med nye kunderettede digitale løsninger.

”Her henter vi meget inspiration fra det, der foregår i startup-miljøet, men det er en helt anden måde at arbejde på, og derfor kræver det en særlig tilgang at facilitere den udvikling,” siger han og peger på, at HD 2. del i Innovation Management netop giver ham værktøjer til, hvordan man kombinere den kreative startup-kultur med den tunge klassiske industrikultur. Peter Skyttegaard har tidligere taget en anden HD-uddannelse og har også en MBA fra udlandet, han understreger, at ”det her er noget helt andet – men også noget af det mest værdiskabende, jeg har oplevet.”

Læs mere på www.cbs.dk/hdim