Annonce
Annonce

Bliv Master i ”umulige” organisationer

Succesfuld innovation er en kompleks størrelse, og det gælder ikke mindst i store organisationer, hvor udviklingsprojekter – udover effektiv metode – kræver stor viden om relationer. Den erkendelse er grundlaget for en succesfuld Master-uddannelse udbudt i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Copenhagen Business School (CBS).

Både danske og internationale virksomheder kæmper i stigende grad om at kunne levere nye forretningsmodeller – nye produkter, og i det hele taget nye måder at gøre tingene på. Det stiller store krav til kompetent ledelse af innovationsprocesser – et område, hvor medarbejderne udgør både det vigtigste aktiv og den største risiko. Sådan lyder den grundlæggende erkendelse, der danner baggrunden for Master in Leadership and Innovation in Complex Systems (LAICS). En international uddannelse, som siden 2006 har været udbudt som et samarbejde mellem Aarhus Universitet og CBS , og som netop er udviklet på baggrund af et erklæret behov i erhvervslivet – det private såvel som det offentlige.

”Programmet bygger på en kortlægning af behovene ude i virkeligheden, her er organisationerne netop sammensatte og komplekse og succesfuld innovation kræver projektledelse, der på samme tid er fagligt velfunderet og tager højde for de udfordringer kompleksiteten skaber,” siger lektor, phd. på Aarhus Universitet Lotte Darsø, der er fagligt ansvarlig for LAICS-uddannelsen.

Hun forklarer, at LAICS derfor bygger på en høj grad af praktiske øvelser, der tager udgangspunkt i de studerendes respektive arbejdspladser og med fokus på at bringe forskellige fagligheder i spil.

Fokus på relationer
”Det handler kort fortalt om at få viden om, hvad  giver mennesker lyst til at skabe og innovere kombineret med hvordan man rent faktisk faciliterer den lyst frem mod konkrete resultater,” siger hun.
Netop det menneskelige aspekt i form af relationer og deres betydning for innovationsprocesser er afgørende i LAICS, og det sociale spiller således en stor rolle både i det faglige indhold og i den praktiske tilrettelæggelse af undervisningen, der er samlet på en række seminarer i både Danmark og udlandet . Men selv om, det kan lyde lidt højtflyvende og ”blødt”, så foregår det hele på et bagtæppe af benhård sans for forretning og resultater. Det understreger professor på CBS Morten Vendelø, der sidder i styregruppen for LAICS.

Afgørende diversitet
”Behovet for innovation er kæmpestort ude i virksomhederne, og mange virksomheder er udfordret på området,” siger han og fortsætter:
”Men det behov dækker over langt mere end blot management – udfordringen er, at få forskellige teams til at arbejde sammen, så innovationen kommer til at blomstre. Det er kernen i LAICS.”
Morten Vendelø fremhæver derfor den store diversitet på uddannelsen, der tiltrækker både mellem- og funktionsledere såvel som tunge fagspecialister fra en lang række forskellige niveauer, brancher, områder – og lande.

”Det er både ph.d’ere og professionsbachelorer, og det er fagnørder og marketingsfolk. Det giver en helt afgørende diversitet, hvor den kollektive læring netop er i centrum,” lyder det.


Der er studiestart i september og februar. Læs mere på www.laics.net