Valuta: Draghis pengeregn svækker euro

Euro svækkes fortsat onsdag middag over for størstedelen af de store udenlandske valuta, efter den europæiske centralbank tirsdag annoncerede, at der skrues op for pengeregnen over obligationsmarkedet.

Læs mere
Fold sammen

Euro svækkes fortsat onsdag middag over for størstedelen af de store udenlandske valuta, efter den europæiske centralbank tirsdag annoncerede, at der skrues op for pengeregnen over obligationsmarkedet, inden likviditeten i markedet ventes at tørre en smule ind, når investorerne går på sommerferie.

Euro falder 0,5 pct. over for dollar og omtrent det samme over for det britiske pund. Det betyder, at én dollar koster 6,72 kr. onsdag over middag, og dermed fortsætter svækkelsen af den europæiske valuta.

Det sker på ryggen af en boligrapport fra USA tirsdag, som viste, at der var mere gang i aktiviteten end ventet.

Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.135.000 enheder i april fra 944.000 i måneden før mod de ventede 1.015.000 enheder. Samtidig steg antallet af byggetilladelser til 1.143.000 enheder, hvor der var ventet 1.064.000 tilladelser.

Det skal dog tages med i betragtning, at det hårde vintervejr i store dele af USA satte byggeriet i stå i marts, hvilket naturligvis har givet anledning til en højere aktivitet i byggeriet i april.

Onsdag kommer ugens største nyhed på makrofronten, når der offentliggøres et referat fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fra april. Investorerne vil som altid dissekere ordlyden i referatet og forsøge at skyde sig ind på, hvornår der kommer en renteforhøjelse i USA. Udsigten til en tidlig renteforhøjelse vil styrke dollar og ramme de eksporterende virksomheder i USA, mens konkurrenceevnen blandt de europæiske virksomheder løftes.

Onsdag over middag koster euro 134,31 yen mod 134,40 yen tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 120,95 yen mod 120,65 yen tirsdag.