Værdien af Rellas andel af Aller tvangsnedskrives

Den var helt gal med værdiansættelsen af Aller-koncernen, da holdingselskabet Rella gik på børsen i sommer.

Selskabets ledelse og revisorerne havde angivet værdierne i holdingselskabet Rellas aktiepost i Aller-koncernen til godt 1,8 mia. kroner, og det var forkert, mener Fondsrådet. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

I stedet viste værdierne sig ifølge nye og korrigerede regnskaber, som børspolitiet har fremtvunget, at være nærmere 500 mio. kr.

Direktør Jens Arnth-Jensen fra Rella Holding er meget utilfreds med afgørelsen fra Fondsrådet:

- Nu har vi fulgt disse regnskabsregler gennem 15 år, så jeg synes, det er meget underligt, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen samt Fondsrådet pludselig vil have os til at gøre det anderledes, siger han til ugebrevet.

Baggrunden for tvisten er, at Rella Holding, som kun består af en aktiepost i Aller-koncernen på 51,3 procent , havde bogført aktieposten til indre værdi. Altså den del af egenkapitalen i Aller-koncernen, som man reelt ejede.

Men kun få måneder efter Rellas børsnotering kendte Fondsrådet den metode ugyldig.

Enten skulle selskabet forsøge at optage Aller-aktier til dagsværdi - altså en udregnet markedsværdi, da Aller-koncernen ikke er børsnoteret.

Alternativt skulle posten optages til historisk kostpris, som altså er blevet resultatet, og som har barberet værdierne i Rellas regnskab med mere end 1 milliard kroner.

RB-Børsen