USAs aktiemarkeder ryster udsigten til rentestigninger af sig

De amerikanske aktier starter onsdagen ud med plusser på op mod 0,5 pct. efter fald tirsdag på ryggen af stigende renter efter den amerikanske centralbankchefs, Jerome Powells, redegørelse for den økonomiske udvikling og Federal Reserves pengepolitik over for Kongressen.

USAs aktiemarkeder ryster udsigten til rentestigninger af sig Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men efter tirsdagens tab på 1,2-1,3 pct. i de ledende indeks stiger S&P 500-indekset og Dow Jones begge med 0,4 pct., mens Nasdaq-indekset ligger til et plus på 0,5 pct.

Ser man på nyheder fra selskaberne, så falder biotekselskabet Celgene med 5,2 pct. efter få minutters handel, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder har afvist en ansøgning på et lægemiddel mod multipel sklerose.

Byggemarkedskæden Lowe's falder med 9,3 pct. i de første handler, efter at selskabet har misset analytikernes forventninger til resultaterne for fjerde kvartal 2017.

Modsat stiger frø- og sprøjtegiftkoncernen Monsanto med 0,6 pct., da rygterne vil vide, at fusionen mellem det amerikanske selskab og tyske Bayer er ved at blive godkendt af EU's konkurrencemyndigheder.

Ifølge Bloomberg er Bayers administrerende direktør, Werner Baumann, da også fortrøstningsfuld og venter, at fusionen vil glide gennem nåleøjet.