Aktier: Svært at se positive træk på asiatiske markeder

De asiatiske aktiemarkeder dykker over alt på månedens sidste handelsdag, onsdag, hvor investorerne afspejler gårsdagens massive kursfald på Wall Street.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig er det svært at finde positive nyheder i markedet, hvor japansk detailsalg og industriproduktion for januar skuffer, ligesom kinesiske PMI-data for februar ligger under såvel estimater som under niveauet måneden før.

Oveni ligger de amerikanske aktiefutures med yderligere fald på 0,1-0,2 pct. onsdag morgen.

I Tokyo presses markedet samtidig af en styrket yen, der presses op af spekulation om et forestående lempelses-exit fra Bank of Japans side, mens eksportører og udenlandske overskud trækkes hjem til Japan inden udgangen af det japanske regnskabsår.

Nikkei-indekset falder 0,9 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,6 pct.

De kinesiske markeder følger med i den negative udvikling. Dagens officielle PMI-data for både fremstilling og service skuffer med større tilbagegang end ventet.

»De lavere PMI-aflæsninger i februar skyldes delvis det kinesiske nytå, men selv om vi tager det med betragtning og ser på gennemsnittet i de første to måneder af året, tyder dataene stadig på en klar afmatning i begyndelsen af 2018,« pointerer Kinaøkonom Julian Evans-Pritchard fra Capital Economics i en notat ifølge Reuters.

Den negative udvikling giver sig udslag i et fald i Shanghai Composite på 1,1 pct., mens CSI 300-indekset dropper 1,0 pct., og Hongkongs Hang Seng dykker 1,4 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et tab på 0,2 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks dropper 1,1 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 0,1 pct., og Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et tab på 0,7 pct.