USA/åbning: Olieservicefirmaer stiger trods aflyst fusion

De amerikanske aktiebørser har startet ugen - og maj - med marginale plusser i de toneangivende indeks. Der er fra åbningen fokus på Baker Hughes og Halliburton, efter at de to selskaber i weekenden droppede deres fusion. Begge aktier stiger dog i åbningshandlen.

Læs mere
Fold sammen

Efter fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere i 2068,46 efter et fald fredag på 0,5 pct.

Modstand hos konkurrencemyndighederne og vanskelige markedsforhold for olieindustrien fik søndag Baker Hughes og Halliburton til at aflyse deres flirt og planlagte fusion, der blev estimeret til en værdi af 28 mia. dollar.

Aflysningen betyder, at Halliburton må til lommerne og betale Baker Hughes 3,5 mia. dollar i kompensation. Baker Hughes har efterfølgende meldt ud, at det vil bruge en del af de penge til at tilbagekøbe egne aktier for 1,5 mia. dollar og nedbetale virksomhedsgæld for 1 mia. dollar.

Investorerne virker ikke synderligt bekymrede over den glippede fusion. I hvert fald stiger aktien i Baker Hughes fra handelsstart 2,6 pct., og Halliburtons aktie suser op med 2,4 pct. i den indledende handel.

ORACLE LÆGGER KØBSTILBUD PÅ SOFTWAREFIRMA

Andetsteds forsøger it-selskabet Oracle sig med et købstilbud på Opower, hvis aktionærer har fået et tilbud på 10,30 dollar per aktie svarende til en præmie på 30 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for aktien. Tilbuddet værdisætter Opower, der laver cloud-baseret software til forsyningsselskaber, til 532 mio. dollar.

Opower stiger fra start 30,5 pct. til kurs 10,31 dollar, mens aktien i Oracle handles 0,1 pct. højere i 39,90 dollar.

/ritzau/FINANS