USA-renter faldt fra højeste niveau siden 2011

De amerikanske obligationer er tirsdag i Asien steget for første gang på fire handelsdage, efter at den 10-årige amerikanske rente mandag nåede det højeste niveau i mere end to år.

- Renterne har nået niveauer, der ikke er berettiget, medmindre der kommer en tidligere renteforhøjelse i USA (fra Federal Reserve, red). Da inflationen er meget lav, men jeg ikke set et behov for en tidligere renteforhøjelse, siger Hitoshi Asaoka, som er seniorstrateg hos Mizuho Trust & Banking, til Bloomberg News.

Renten på den 10-årige amerikanske statsobligation steg mandag 5,5 basispoint til 2,88 pct., efter at den på et tidspunkt i løbet af dagen var oppe i lige under 2,90 pct. Tirsdag i Asien er den imidlertid faldet 4 basispoint til 2,84 pct. Ved dansk børslukketid mandag var renten på papiret 2,86 pct.

Federal Reserve har holdt sin udlånsrente mellem nul og 0,25 pct. siden 2008. Onsdag offentliggøres i øvrigt referatet af det seneste rentemøde, den 30-31. juli, i den amerikanske centralbank, og referatet vil blive nøje gennemlæst for tegn på, hvornår banken vil påbegynde en nedtrapning af sine månedlige obligationsopkøb i øjeblikket på 85 mia. dollar.