USA-aktier lukkede lavere efter skuffende regnskaber

De amerikanske aktiemarkeder lukkede onsdag lavere, men de helt store fald blev indhentet i den afsluttende handel.

Det var skuffende regnskaber fra blandt andre medicinalgiganten Pfizer og en nedjustering af forventningerne fra Altria som bidrog til den sure stemning.

Computerproducenten IBM stjal dog opmærksomheden i eftermarkedet med et regnskab som var bedre end analytikernes forventninger.

S&P 500 lukkede 0,2 pct. lavere i 1546, mens Dow Jones Industrial lukkede 0,4 pct. lavere i 13.918. Teknologi-indekset Nasdaq Composite lukkede 0,5 pct. lavere i 2699.

- Indtjeningsforventningerne er steget til et lidt uvirkeligt niveau, udtalte chefinvestor hos D.A. Davidson & Co., Frederic Dickson, til Bloomberg News. Hvis problemerne ved det sekundære amerikanske lånemarked eskalerer, så vil problemerne vælte ind over aktiemarkedet, vurderede chefen.

Amerikanske Altria, som er moderkoncern til tobaksgiganten Philip Morris, sænkede onsdag indtjeningsprognosen for helåret i regnskabet for andet kvartal. Nedjusteringen skyldes yderligere ekstraordinære omkostninger, efter udskillelsen af fødevareaktiviteterne Kraft Foods. Aktien lukkede 1,4 pct. lavere i 70,3 dollar.

Pfizer, som er verdens største medicinalkoncern, skuffede investorerne med regnskabet for andet kvartal. Såvel omsætningen som indtjeningen kom ind under analytikernes forventninger. Pfizer gentog dog helårsforventningerne. Aktien lukkede 3,2 pct. lavere i 25,1 dollar.

Den amerikanske investeringsbank JP Morgan, som er en del af Dow Jones 30 indekset, indfriede modsat forventningerne til både top- og bundlinje i andet kvartal. JP Morgan kunne fremvise en vækst på 20 pct. i indtjeningen til 4,2 mia. dollar.

Omsætningen var også bedre end ventet. Selskabet kom ikke med prognoser for resten af året men oplyste, at tabet for dårlige betalere vil blive markant højere i år end tidligere forventet. Aktien faldt 2,1 pct. til 48,9 dollar.

Verdens største computerkoncern IBM overraskede positivt i eftermarkedet med sit regnskab for andet kvartal. Overskuddet kom ind på 2,26 mia. dollar efter skat, hvilket er en vækst på 12 pct. fra samme kvartal i fjor. Grundet tilbagekøb af egne aktier var der en større vækst i indtjeningen på 19 pct. til 1,55 dollar pr. aktie, hvilket overgår markedsestimatet på 1,47 dollar pr. aktie. Også omsætningen var bedre end ventet. Aktien steg 0,3 pct. i den ordinære handel, men steg yderligere 3,3 pct. i eftermarkedet til 114,8 dollar.

Ebay, som har fokus på salg og auktion af produkter via internettet, kom sent onsdag med regnskab for andet kvartal. Tallene indfriede akkurat forventningerne, og regnskabet bød også på en anelse hævede forventninger til helåret. Aktien faldt 1,6 pct. til 33,5 dollar i eftermarkedet, efter at være faldet 0,6 pct. i dagens ordinære handel.

Det brede japanske Nikkei 225 indeks lå torsdag morgen kort inden lukketid 0,4 pct. højere i 18.078.

(RB-Børsen)