Ugebrev: Ny Microsoft-software kan presse salget

Softwarevirksomheden Columbus kan stå over for et lettere udfordrende halvår, da Microsoft i efteråret lancerer en ny software til det system, som en stor del af det danske selskabs software forretning er knyttet til.

Columbus-aktien er i år steget 86,6 pct., og ifølge Økonomisk Ugebrev handler aktien nu til en price/earning-multipel - kurs i forhold til indtjening - på 17,2, hvilket overgår gennemsnittet i branchen på 15,7. Fold sammen
Læs mere

Det skriver Økonomisk Ugebrev, der som følge af det forhold og en markant kursstigning på det seneste sænker sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

»De fleste virksomheder er lidt lorne overfor at skulle være "prøvekaniner" på den første "release" af en ny version, og Columbus venter derfor, at en del virksomheder vil være lidt tilbageholdende med investeringer, indtil der er rettet op på de første børnesygdommene,« skriver Økonomisk Ugebrev.

Columbus-aktien er i år steget 86,6 pct., og ifølge Økonomisk Ugebrev handler aktien nu til en price/earning-multipel - kurs i forhold til indtjening - på 17,2, hvilket overgår gennemsnittet i branchen på 15,7.

Økonomisk Ugebrev har et kursmål på 11-12 kr. for 2016 for aktien, som fredag lukkede i 12,50 kr., men ser man flere år fremad, ser ugebrevet fine muligheder for yderligere stigninger, såfremt Columbus lever op til selskabets 2020-plan.

Selv om planen løber frem mod 2020, går de finansielle målsætninger kun frem til 2018. De lyder på en gennemsnitlig omsætningsvækst på 10 pct. om året og tilsvarende vækst i driftsmarginen, EBITDA.