Udsigt til fald fra start på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder indikeres at starte negativt mandag oven på stigninger torsdag og fredag. Kort efter åbningen vil tal fra boligmarkedet stjæle fokus, og makroøkonomien generelt sætter markederne.

Læs mere
Fold sammen

Futures, der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, ligger nede med omkring 0,2 pct. fra start for både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq.

Kl. 16 dansk tid kommer der tal fra boligmarkedet. Her ventes opgørelsen over igangværende bolighandler at vise en retræte på 1 pct. måned til måned ifølge estimater fra Bloomberg News.

De lave renter og den styrkede amerikanske økonomi har dog haft en positiv effekt på boligmarkedet i USA, og antallet af igangværende bolighandler ventes at være steget 11,5 pct. år til år.

- Det er stadig den makroøkonomiske udvikling, der driver markederne. Vi er på vej ind i en periode med stigende renter, og der vil blive ændret på stimulussen fra den amerikanske centralbank. Der kan komme større volatilitet, men der vil samtidig være en større risikovillighed. Lige nu ser vi en rotation mod cykliske aktier, så markederne kræver vækst, siger aktivallokeringsstrateg hos UBS Ramin Nakisa til Bloomberg News.

Medicinalselskabet Perrigo handles 1,7 pct. lavere i formarkedet til 132 dollar, efter at selskabet har lagt 8,6 mia. dollar på bordet for irske Elan. Prisen vurderes som værende høj af BNP Paribas, og Elans aktie stiger da også markant i den europæiske handel.

Bedre ser det ud for Saks, der driver luksusbutikker, efter at Canadiske Hudson Bay har budt 2,9 mia. dollar for kæden. Hudson Bay, kendt i hjemstavnen Quebec som "La Baie", er Nordamerikas ældste private selskab og startede med at forhandle skind. Senere solgte selskabet udstyr til nybyggerne, der ankom til Canada.

Saks stiger 3,9 pct. til 15,90 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS