Trichet: Mangler information før ny rentebeslutning (Opd)

 

Den Europæiske Centralbank er usikker på de økonomiske prognoser i øjeblikket, og der skal derfor flere oplysninger til, før den kan tage stilling til renten. Det sagde centralbankens chef, Jean-Claude Trichet, på et pressemøde i forbindelse med torsdagens ECB-beslutning om at fastholde renten.

 

- Det er stadig nødvendigt at samle ekstra information og at undersøge nye data, før der kan drages flere konklusioner om pengepolitikken set i forhold til vores pengepolitiske strategi, der har fokus på det mellemlange sigt, sagde Jean-Claude Trichet.

 

Trichet anførte dog, at han stadig ser større sandsynlighed for højere inflation end lavere, og at ECB vil være klar til at tage de nødvendige skridt for at holde priserne stabile. I 2008 venter Trichet, at inflationen fortsat vil ligge væsentligt over 2 pct., som er det niveau, der indgår i ECB's målsætning. Han anførte, at såvel prisen på olie som landbrugsprodukter udgør en risiko for de stabile priser.

 

Med hensyn til den økonomiske vækst, så bemærkede centralbankchefen, at nøgletallene understøtter, at der er favorable udsigter på mellemlangt sigt, men også at der er øget usikkerhed om prognosen.

 

Uroen på de finansielle markeder har allerede ført til ekstraordinære indgreb fra ECB's side, og Trichet anførte, at der er behov for at være særlig opmærksom på netop det område.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )