Torsdagens obligationer: Tilbage til start efter tur i højeste niveau

Formiddagens rentestigninger mistede pusten torsdag ved middagstid, og hen over eftermiddagen faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tilbage og lukkede i 0,81 pct.

Det svarede til lukkeniveauet dagen før, og dermed var rentestigningen til 0,86 pct. ved middagstid - den højeste i det toneangivende papirs korte levetid - udlignet.

Dagen bød på en hel del nøgletal til inspiration for handlerne. Især fra USA.

Herfra kom midt på eftermiddagen data for både nytilmeldte ledige i sidste uge, industriproduktionen i januar og tillidsindikatorerne Empire Manufactoring og Philadelphia Fed for februar. Og nøgletallene sendte signaler i forskellige retninger.

Tilgangen af nye ledige på 228.000 var tæt på det ventede, mens producentpriser steg mere end ventet - både generelt og for kerneprisindekset. Empire-indekset skuffede med en værdi på 13,1 mod forventninger om 18,0 ifølge Blomberg News. Til gengæld var Philadephia-indekset en positiv overraskelse med en værdi på 25,8 mod ventede 21,8.

Ved dansk lukketid lå renten på den toneangivende amerikanske T-bond i 2,89 pct. efter et fald på 1 basispoint, og ude i Europa sås stigninger i de toneangivende satser på næsten 1 basispoint i London, Paris og Frankfurt.