Topdanmark-aktien tager største fald i over et år

Den normalt rolige Topdanmark-aktie har fået en skidt start på ugen, da forsikringspapiret er blandt de mest faldende på fondsbørsen i København mandag eftermiddag.

Foto: Jan Jørgensen. TopDanmark
Læs mere
Fold sammen

Aktien faldt kortvarigt 4,5 pct., hvilket er det største fald i mere end et år. Sidst aktien led en større nedtur - procentmæssigt - var 24. juni sidste år, som var dagen efter briternes nej til EU, hvor aktiemarkedet faldt markant.

Siden har aktien rettet sig en anelse og falder mandag klokken 15 med 3,7 pct. til 239,40 kr.

Danske Bank har mandag har udsendt en analyse af Topdanmark-aktien, hvor bankens salgsanbefaling bliver gentaget.

Danske Banks analytiker på Topdanmark-aktien, Asbjørn Mørk, har ingen kommentar om indholdet af analysen, der er forbeholdt bankens kunder.

Ritzau Finans har været i kontakt med flere markedsdeltagere, men ingen har konkrete bud på aktiens bevægelse. Flere påpeger dog, at den er steget pænt siden forsikringsselskabet regnskab i midten af august.

Til og med fredag var aktien steget 14 pct. efter regnskabet, der var bedre end ventet på indtjeningen og samtidig var krydret med en opjustering af forventningerne til 2017.

Topdanmark oplyser, at det ikke er bekendt med forhold, der skulle påvirke aktiekursen.

Forsikringsselskabets ledelse er i øjeblikket på road show i USA, hvor den er på besøg hos investorer og analytikere. Det er en tilbagevendende begivenhed to gange årligt.