Tirsdagens obligationer: Forsigtigt renteløft i bedre marked

De danske statsrenter kravlede igen en smule op tirsdag, hvor der også atter var markant bedre stemning omkring aktiemarkedet.

Opstigningen foregik dog i et markant lavere tempo end de drastiske fald, der har præget de seneste dage i kølvandet af den britiske folkeafstemning i sidste uge, som sender briterne ud af EU-samarbejdet.

Dermed er der fortsat heller ikke langt ned til bundrekorden på 0,05 pct. for renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme. Den blev nået i februar sidste år efter turbulensen omkring den danske krone, og ved lukketid tirsdag var renten 0,XX pct., svarende til en stigning på X basispoint fra mandagens lukkeniveau.

Netop på grund af det intense fokus på torsdagens britiske afstemning og konsekvenserne heraf er det vigtigste tema lige nu ifølge Nordea også på den politiske scene, hvor stats- og regeringscheferne fra de resterende 27 EU-lande holder topmøder i denne uge.

Her skal konsekvenserne af Storbritanniens nej til fortsat EU-medlemskab diskuteres. Samtidig mødes flere af verdens største centralbanker i Portugal for måske at finde en fælles retning for pengepolitikken på afgørende områder.

På nøgletalsfronten blev temperaturen på den amerikanske forbrugertillid taget, og den viste sig særdeles positiv i juni. Tilliden endte således på 98,0 mod 92,4 måneden før, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en indeksværdi på 93,5.

Derudover blev tredje opgørelse af udviklingen i det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP) i første kvartal også offentliggjort. Her blev væksten i BNP opjusteret til 1,1 pct. i første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal sidste år - mod en ventet revidering til 1,0 pct. fra 0,8 pct. i den anden opgørelse.