Tendens: Eksamenstid for flere mastodonter - Caterpillar ses stige

Bunker af regnskaber vælter ind over de amerikanske investorer tirsdag, hvor stemningen op til børsåbningen virker ganske god.

Arkivfoto. Bunker af regnskaber vælter ind over de amerikanske investorer tirsdag, hvor stemningen op til børsåbningen virker ganske god.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Emilio Naranjo

Caterpillar har opjusteret forventningerne, og også General Motors og Biogen har gjort en god figur.

Futures på de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, indikerer en positiv åbning i størrelsesordenen 0,1-0,4 pct.

Caterpillar stiger hele 4,5 pct. på formarkedet.

Selskabet, der er kendt for sine gravemaskiner og bæltekøretøjer og blandt andet leverer til minesektoren, i øvrigt ligesom danske FLSmidth, venter nu et justeret resultat per aktie på omkring 5 dollar. Det er en markant opjustering fra tidligere 3,75 dollar.

GODE TAKTER

Også medicinalvirksomheden Biogen har solgt og tjent mere end ventet i andet kvartal, og det er med til at løfte udsigterne for resten af året. Aktiekursen stiger med 3,9 pct. på formarkedet.

Blandt tirsdagens regnskabsaktuelle er også bilproducenten General Motors, GM. Også her er meldingerne positive.

GM's justerede overskud per aktie landede på 1,89 dollar, mens analytikerne bare sigtede efter 1,70 dollar ifølge Bloomberg News.

Omsætningen på 37,0 mia. dollar haltede derimod lidt efter forventningerne om et salg på 39,5 mia. dollar, men aktiemarkedet har taget godt imod regnskabet og sendt GM 2,3 pct. højere i formarkedet.

Den amerikanske medicinalkæmpe Eli Lilly falder derimod 1,5 pct. på formarkedet.

Selskabet kommer ellers ud af april, maj og juni med et overskud på 1,11 dollar per aktie, hvilket ifølge Bloomberg slog forventningerne blandt analytikerne om et plus på 1,05 dollar. Toplinjen lød på 5,82 mia. dollar mod en forventning på 5,59 mia. dollar.

På menuen tirsdag er også regnskaber fra McDonald's og Domino's Pizza. Investorernes valg er faldet på McDonald's, der ligger til en stigning på 2,4 pct., mens Domino's falder med 1,3 pct.

McDonald's tjente mere end ventet i andet kvartal og solgte også mere på sine amerikanske restauranter end ventet af markedet.