Stærke udsigter for NKT - direktør

 

NKT Flexibles konkurrenten Wellstream præsenterede mandag sin markedsopdatering, som understøttede forventningerne til branchen. NKT Flexibles har også oplevet solid fremgang i branchen, hvor olieselskabernes store investeringslyst gavner væksten.

 

- NKT Flexibles befinder sig i et ualmindeligt stærkt marked med gode priser og god ordreindgang samt gode udsigter, siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra NKT Holding til RB-Børsen.

 

Wellstream er i gang med at bygge en ny fabrik i Brasilien, mens den franske konkurrent Technip udvider kapaciteten på fabrikkerne i Frankrig og Brasilien. NKT Flexibles kapacitet på fabrikken i Kalundborg er sikret i resten af 2007 og 60 pct. af 2008, så derfor afventes næste træk fra NKT.

 

- Om vi vil udvide kapaciteten på Flexibles-fabrikken i Kalundborg eller investerer i en ny fabrik, har vi endnu ikke taget stilling til og når det ikke inden august, men vi vil nøje vurdere udviklingen hos konkurrenterne, bemærker Thomas Hofman-Bang.

 

- Vi vil opdatere strategiplanen (Upgrade to Next Level) i august med nye prognoser for 2008-2012. Der vil blive stillet skarpt på fokusområderne for de enkelte divisioner, fastslår Thomas Hofman-Bang.

 

- Det ligger i kortene, at NKT Cables og NKT Flexibles vil levere gode tal for 2. kvartal, og de to divisioner vil også være selskabets vækstdrivere resten af året, udtalte Holger Smitt fra Sydbank til RB-Børsen, tirsdag.

 

Aktieanalytikeren har den positive "overvægt"-anbefaling på NKT Holding.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )