Sivende amerikanske kurser i mangel af nye indikationer

Der var kursfald på de amerikanske aktiemarkeder tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne stod uden nye indikationer fra den makroøkonomiske front, og i mangel af bedre blev tidligere data og kommentarer hevet frem igen for yderligere vurdering. Generelt stod mange handlere på sidelinjen frem mod den resterende del af ugens mange og meget vigtige nøgletal med blandt andet arbejdsmarkedsrapporten for november, der lander fredag.

Dow Jones Industrial Average lukkede med et fald på 0,6 pct. i 15.914,62. S&P 500-indekset sluttede 0,3 pct. lavere i 1795,15, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med et drop på 0,2 pct. i 4037,20.

Onsdag morgen handles futures på de tre amerikanske aktieindeks med små stigninger på op mod 0,1 pct. i Asien.

- Det er virkelig et blandet billede lige nu. I mangel af større data, griber investorerne efter små bidder af mikrodata i forsøget på at komme frem til en konklusion. Ethvert marked, der er værdisat så højt, som aktiemarkedet er i år, er sårbart over for salgsbølger, siger investeringschef Dan Veru fra Palisade Capital Management i New Jersey til Bloomberg News.

De store bilproducenter var i investorernes søgelyse, da industrien offentliggjorde de seneste månedlige salgstal. General Motors kunne fremvise en salgsstigning på 14 pct., mens Ford rapporterede en stigning på 7,1 pct. Ingen kunne dog matche Chrysler, som er planlagt at gå på børsen i begyndelsen af ​​næste år. Chryslers salg steg med hele 16 pct.

Men mens bilproducenter satser på øget salg frem mod årets udsalg, er udbuddet af biler og pick ups det højeste i otte år. Hvis køberne ikke absorbere lagrene, må bilproducenterne trimme produktionen. Aktierne i bilproducenterne faldt 2,5-2,9 pct.

Til gengæld var der kurshop i el-bilproducenten Tesla. En tysk undersøgelse vedrørende batteribrande slog fast, at brandene ikke er relateret til produktionsfejl hos Tesla, hvilekt sendte aktien 16,5 pct. højere.

Storbanken Morgan Stanley bliver undersøgt af de amerikanske finansmyndigheder. Det sker, efter at banken har korrigeret sine regnskaber, hvilket har fået finansmyndighederne til at stille spørgsmål om fejl og mangler i bankens afrapportering. Aktien faldt 1,0 pct.

Fast food-kæden Yum! Brands, der blandt andet ejer Taco Bell, KFC og Pizza Hut, har prøvet af få de kinesiske forbrugere tilbage til især KFC-kæden efter en række fødevareskandaler. Halv pris var tilbuddet i sidste måneds første 10 dage, og det trak 16 pct. flere kunder til butikken. Men da tilbuddet udløb, faldt 8 pct. af kunderne fra i resten af måneden. Aktien faldt 2,7 pct.

Onsdag kan investorerne se frem mod forløberen for den vigtige arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten samt ISM for servicesektoren. Torsdag står de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, BNP, for tredje kvartal samt privatforbrug på programmet, mens fredag er koncentreret om arbejdsmarkedsrapporten.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk