SAS: Trafik-vækst upåvirket af Dash-skandale

Antallet af passagerer i flyene hos det skandinaviske flyselskab vokser stadig, viser de seneste trafiktal fra SAS.

Dermed ser det ikke ud til at skandalen om Dash-400 flyene har haft en store betydning for passagernes lyst til at rejse med SAS.

- Tallene viser, at passagerne har fuld tillid til SAS, og det er vi vældigt glade for. Sagen om Dash-400 flyene har ikke påvirket trafikken i resten af systemet, siger chef for investor relations hos SAS, Sture Stölen, til RB-Børsen.

Dash 400-fly fra canadiske Bombardier har i dette efterår har været et mareridt for SAS med tre nødlandinger, og SAS-koncernen har helt droppet 400-serien efter problemer med landingsstellet. SAS har været nødsaget til at sætte andre fly ind på ruterne, og derfor er den samlede udnyttelse af kapaciteten i flyselskabet faldet. Den samlede kapacitetsudnyttelse i SAS-gruppen, load factoren eller kabinefaktoren - faldt 0,9 pct.point sammenlignet med november sidste år til 65,4, viser tallene.

- Vi har sat ny kapacitet ind for at fylde hullerne ud efter Dash-400, hvilket har betydet, at vi har haft nogle større fly på visse linier. Det har gjort, at vi har fløjet med tomme sæder visse steder. Men det er jo bare en overgangsperiode til vi får en permanent løsning på plads, siger Sture Stölen.

Passagertrafikken i SAS Gruppen steg 3,1 pct. i november sammenlignet med samme måned sidste år, mens Yield'en - der er et udtryk for indtjeningen pr. passager i forhold til den fløjne strækning - for gruppens største enhed, Scandinavian Airlines, steg 4,5 pct. i oktober.

- Trafiktallene bekræfter den trend, vi har set tidligere med fortsat god trafikvækst. Generelt er trafikken steget med 3,1 pct. og Yield'en er steget med 4,5 pct. Det er de to positive ting, påpeger Sture Stölen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )