Rockwool: Supbrimekrisens effekt overrasker topchef

Den amerikanske finanskrise ser ud til at stikke dybere end ventet.

Det vurderer topchef Eelco van Heel fra isoleringskoncernen Rockwool. De seneste uger har ændret hans syn på den såkaldte subprimekrise.

- Min personlige holdning er, at det, der kommer fra USA nu, og effekten af det, nok er ret meget større, end jeg havde forudset. Så det kommer nok til at have en effekt - en negativ effekt. Bliver det opvejet af noget andet positivt? Det ved jeg ikke, siger Eelco van Heel til Berlingske Nyhedsmagasin.

Han er usikker på, om det vil påvirke Rockwools investeringsprogram.

- Det er jo hvis og hvis og hvis. Det afhænger af mange ting. Vi har hele tiden foden på både bremsen og speederen. Det er jo det, vi bliver betalt for. Lige i øjeblikket kan jeg ikke se, at der skulle være grundt til at stoppe nogle ting. Men vi er meget påpasselige, siger han.

FLSmidth & Co., der er en anden stor dansk virksomhed indenfor byggeriet, og som også har betydelige aktiviteter i USA, deler ikke Rockwool-direktørens bekymringer. Argumentet er dog, at det tabte i USA kan hentes på andre markeder. For halvanden uge siden sagde FLSmidth's koncernchef, Jørgen Huno-Rasmussen, i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab:

- USA-markedet er i de seneste fem år blevet mindre vigtig for det globale mineralmarked end tidligere. Efterspørgslen drives i højere grad af det indiske og kinesiske marked, så selvom vi ender med en recession i USA, venter vi ikke at se en stor effekt på mineraldelen.

Han tilføjede, at USA også udgør en langt mindre andel af verdensmarkedet for cement, end det var tilfældet i 2006. FLSmidth & Co. er en ingeniørvirksomhed, som bygger cementfabrikker og anlæg til mineralindustrien. /Ritzau/RB-Børsen.