Pundet presset af udsigt til EU-afstemning

Det britiske pund er under tungt pres tirsdag, hvor investorerne ser ud til at indprise en risiko for, at den britiske centralbank, Bank of England, ikke formår at følge i halen på den amerikanske ditto med en renteforhøjelse i den nærmeste fremtid.

Foto: ANDY RAIN.
Læs mere
Fold sammen

Udsigterne for pundet er nemlig presset af, at briterne formentlig skal til stemmeurnerne allerede i midten af juni for at tage stilling til Storbritanniens fremtid i EU.

Det har fået optionshandlerne til at dæmpe deres forventninger til pundets præstation i 2016, og analytikernes forudsigelser for pundets niveau i slutningen af 2016 har ikke været lavere siden parlamentsvalget i maj, skriver Bloomberg News.

Tirsdag eftermiddag koster et pund 1,4793 dollar mod 1,4906 dollar ved dansk lukketid mandag.

Gennem de seneste 20 år har Bank of England stort set altid fulgt med den amerikanske centralbank, Federal Reserve, med renteforhøjelser og -nedsættelser inden for tre måneder, noterer Deutsche Bank ifølge Bloomberg News.

Men det ser ikke ud til at blive tilfældet denne gang, hvor økonomerne først venter den første renteforhøjelse fra Bank of England i første kvartal 2017.