Pengepolitisk udvalg fortsat uenigt om rentebanen

Den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), er fortsat skarpt opdelt, når det gælder en renteforhøjelse senere i år. Baggrunden er den vedvarende svage inflationsudvikling.

Den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i udvalget, der blev offentliggjort onsdag aften.

Mødeprotokollen viser, at uenigheden ikke er kommet tættere på en løsning, idet »mange deltagere« fortsat tror, at endnu en forhøjelse i 2017 »sandsynligvis er berettiget«, mens en vigtig fraktion af deltagerne stadig ikke ser nogen grund til at handle straks.

»Mange deltagere« vurderede ifølge protokollen, at den lave inflation kan være en langsigtet tendens, og det blev bemærket, at »tålmodighed med at fjerne pengepolitiske lempelser i henhold til inflationstendensen er berettiget«.

Blandt denne gruppe ønskede enkelte »ikke yderligere forhøjelser«, og tilføjede, at »den opadgående bane af den officielle Fed funds-rente derfor bør være ret lav«.

Ifølge protokollen opfordrede »et par mødedeltagere" til at udskyde renteforhøjelser, indtil de økonomiske indikatorer har "bekræftet, at de lave inflationsindikationer i år sandsynligvis ikke vil fortsætte«.

/ritzau/FINANS