Pandora-topchef: Aktiedyk overskygger stærk udvikling

Pandora-topchef Anders Colding Friis mener, at selskabets udsving på fondsbørsen har stjålet fokus fra den underliggende og sunde udvikling i driften. Det skriver han i et svar til Bloomberg News.

Pandora-topchef: Aktiedyk overskygger stærk udvikling(Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

»Udviklingen i aktiekursen har taget meget opmærksomhed i år. Desværre ser det ud til, at aktiekursen har overskygget det faktum, at Pandora på et forretningsniveau viser en stærk udvikling,« skriver Pandora-chefen til nyhedsbureauet.

Smykkeaktien er i 2017 faldet fra en top på over 930 kr. i starten af året til et kursniveau tættere på 600 kr. de seneste måneder. Det er blandt andet flere udenlandske hedgefondes spekulation i kursfald i Pandora - via såkaldt »shortselling« - der har taget opmærksomhed og givet kursdyk. Men også bekymringer om en opbremsning i salget i USA har vejet tungt.

Anders Colding Friis hævder, at spekulationen på børsen ikke ændrer noget ved hans opgave. Alligevel vil han dog kigge på, om Pandora kan forbedre sin kommunikation over for omverdenen, som er blevet kritiseret på det seneste.

»Vi lytter til de tilbagemeldinger, vi får udefra, også fra analytikere, og vi kigger konstant på, om vi kan indfri de ønsker, der kommer ind. Det er bare ikke altid muligt at indfri alle ønsker på samme tid, især når de er modstridende.«

»Når det så er sagt, så undersøger vi hele tiden, om vi kan forbedre vores afrapportering, og det vil vi også gøre i fremtiden,« siger Anders Colding Friis til Bloomberg News.

Tidligere i december offentliggjorde Pandora ansættelsen af en ny kommunikationsdirektør, Mads Twomey-Madsen, som kommer til fra Novozymes.

Tirsdag stiger Pandora-aktien 3,1 pct. til 645,50 kr., blandt andet efter at en af de shortsælgende hedgefonde har reduceret sin shortposition med 0,1 pct.point til 1,99 pct.

/ritzau/FINANS