Onsdagens obl.: Kursfremgang på svage inflationstal

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag i positivt terræn, efter de tyske forbrugerpriser viste en større afmatning end ventet i januar, hvilket forstærkede incitamentet for fortsatte rentenedsættelser hos Den Europæiske Centralbank. Kursfremgangen blandt de fastforrentede papirer kom til trods for en øget risikoappetit på begge sider af Atlanten. I aften har investorerne fokus rettet mod rentemøder hos den amerikanske centralbank.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, lukkede onsdag 0,27 point højere i kurs 102,38 med en effektiv rente på 3,68 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,08 point højere i kurs 89,38 med en effektiv rente på 5,18 pct.

Onsdag formiddag er der kommet tal for forbrugerpriserne fra en række tyske delstater, som viste store fald i januar sammenlignet med december. Delstaten Sachsen viste et fald på 0,5 pct. i januar sammenlignet med en stigning på 0,3 pct. i december, mens Hessen faldt 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december. Forbrugerpriserne i delstaten Bayern viste et fald på 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december.

- De positive inflationsnyheder fra Tyskland fremhæver inflationsbekæmpelsen og mulighederne for yderligere rentenedsættelser, sagde obligationsstrateg Nick Stamenkovic hos RIA Capital Markets til Bloomberg News. Renterne vil begynde at falde tilbage til de laveste niveauer nogensinde de kommende tre måneder, eftersom den fundamentale økonomiske situation er ekstremt understøttende for obligationsmarkederne, vurderede obligationsstrategen.

Onsdag formiddag kom der flere nyheder fra Tyskland ved forbrugertilliden fra Gfk-instituttet, som viste en stigning til 2,2 i februar fra opreviderede 2,2 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til 2,0.

Onsdag eftermiddag kom olien i fokus i forbindelse med de ugentlige amerikanske lagertal, som viste en stigning på 6,2 mio. tønder i sidste uge. Analytikerne havde ventet en stigning i lagertallene på 2,9 mio. tønder. Den overraskende stigning har kun marginal effekt, eftersom olien kun handles 0,2 pct. lavere i 41,4 dollar pr. tønde efter opgørelsen.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point højere i kurs 109 17/32 med en effektiv rente på 2,53 pct. Euroen lå lidt styrket mod dollaren, og ved dansk lukketid kostede en euro 1,3228 dollar.

Den amerikanske centralbank holder onsdag aften rentemøde, efter at renten i december blev sænket til 0,25 pct. Med den lave rente er der ikke mulighed for yderligere rentenedsættelser, hvorfor fokus er flyttet over på centralbankens efterfølgende melding om den økonomiske udvikling og de problemer, som økonomien står overfor.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )