Onsdagens aktier: DSV får positiv opmærksomhed i ventet svagt marked

De danske aktier ser onsdag ikke ud til at kunne følge op på de gode takter fra den europæiske og amerikanske handel tirsdag og de generelt pæne takter i Asien onsdag morgen. Logistik- og transportkoncernen DSV ventes dog at køre godt efter at have leveret regnskab for andet kvartal.

Foto: Keld Navntoft. DSV får positiv opmærksomhed i ventet svagt marked
Læs mere
Fold sammen

Tirsdag eftermiddag blev de fleste europæiske indeks løftet af historien om nye samtaler mellem Kina og USA i forbindelse med toldstriden, og selv om Trump senere truede med at sætte toldsatserne over for Kina op fra 10 pct. til 25 pct., så er grundtonen relativt positiv onsdag morgen.

Onsdag morgen peger futures i Europa på en relativt flad åbning, og derfor vil enkeltaktiernes bevægelser formentlig få stor betydning for den samlede retning. Herhjemme gælder det blandt andet DSV, der onsdag morgen afleverer regnskab for andet kvartal.

På trods af stigninger omkring 4 pct. i Mærsk-aktierne så faldt C25-indekset 0,7 pct. til 1157,03.

DSV I OVERHALINGSBANEN

DSV ses fortsætte de positive toner fra tirsdag, hvor aktien steg 0,6 pct. til 534,40 kr. DSV kom stærkere end ventet gennem andet kvartal i år, hvor selskabet har tjent rekordmange penge.

Transport- og logistikkoncernen opnåede i kvartalet en indtjening på 1449 mio. kr., når man ser på driftsoverskuddet før særlige poster (EBIT). Aktieanalytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet et overskud på 1421 mio. kr. i kvartalet, og i forhold til andet kvartal 2017 er der tale om en fremgang fra 1240 mio. kr.

Samtidig opjusterede DSV sine forventninger til 2018 og venter nu et driftsoverskud på 5300-5600 mio. kr., mens selskabet sigter efter justerede frie pengestrømme på 4200 mio. kr.

Tidligere ventede DSV et EBIT-overskud på 5100-5400 mio. kr., mens forventningen til pengestrømmene var 4000 mio. kr. Analytikernes forventninger til 2018 var inden regnskabet et EBIT-overskud på 5386 mio. kr.

Mærsk B steg markant tirsdag efter rygterne om samtalerne mellem Kina og USA om handelskonflikten. B-aktien steg 4,1 pct. til 9162 kr.

I den modsatte retning onsdag for Mærsk tæller det, at amerikanske Goldman Sachs har sænket sin anbefaling af aktierne i det danske selskab til neutral fra køb. Kursmålet er fastholdt på 9500 kr.

Danske Bank oplever endnu en historie om hvidvask-sagen onsdag. For første gang har bankens formand, Ole Andersen, nu taget bladet fra munden og fortalt om de store interne undersøgelser af sagen, der er i gang. Og han mener, at kritikken af undersøgelserne er overgjort.

Danske Bank faldt tirsdag 1,4 pct. til 185,25 kr.

KONKURRENTNYT TIL NOVOZYMES OG CHR. HANSEN

Novozymes faldt tirsdag 0,7 pct. til 335,50 kr. Selskabet har tirsdag aften fået nyt fra den amerikanske kunde Archer Daniels Midland, der samlet set havde et stærkt andet kvartal. Udviklingen i forretningsområdet for bioprodukter, hvor etanolproduktion ligger, var dog ikke positiv.

Chr. Hansen har også fået konkurrentnyt. Onsdag morgen kan investorerne kigge mod Holland, hvor konkurrenten DSM har aflagt regnskab for andet kvartal. Det viste fremgang i både salg og indtjening, og selskabet skriver i regnskabet, at det har spist sig ind på konkurrenterne på tværs af alle markeder.

Chr. Hansen faldt 2,7 pct. til 659,80 kr.

/ritzau/FINANS