ØK-boss tager tilløb til nyt kraftspring

Det gamle handelskompagni ØK er på støt kurs mod fordums styrke og vil allerede i år levere et driftsresultat, der klart overhaler indtjeningen i det sidste regnskabsår med fuldt ejerskab af den lukrative mælkepulverforretning EAC Nutrition.

Det skriver dagbladet Børsen.

Divisionen blev i 2005 solgt for 9 mia. kr., og ØK har siden forgyldt sine aktionærer med et endnu større beløb i form af udbytter og aktietilbagekøb. Sideløbende er det lykkedes at skabe så høj vækst i de tre tilbageværende divisioner, at ØK ifølge sin egen prognose runder 4,4 mia. kr. i omsætning i 2007 - eller stort set det samme som i 2004, da EAC Nutrition bidrog med 1,9 mia. kr. af kompagniets salg.

Med andre ord har ØK med topchefen Niels Henrik Jensen i spidsen siden 2004 øget omsætningen i den tilbageværende forretning med ca. 75 pct., og sidste års planer om at afvikle ØK gennem frasalg af de tre divisioner er definitivt lagt i mølposen.

»Vi sigter efter at fortsætte fremad i samme tempo som hidtil i kraft af solid organisk vækst, geografisk ekspansion og opkøb. Vi er i lande og markeder med høj vækst og stræber efter at vokse videre med tocifrede vækstrater,« siger ØK-topchefen Niels Henrik Jensen, der styrer kompagniet fra sit spartanske kontor i hovedsædet East Asiatic House på Indiakaj i København.