Obligationer: Ro på efter fredagens rentehop

Det ventes, at det danske obligationsmarked mandag morgen vil åbne stort set uændret i forhold til fredag.

Og da der ikke kommer vigtige økonomiske nøgletal i mandagens løb, forventes det, at udviklingen kan blive relativt rolig på obligationsmarkederne.

Fredag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i november 2025 med 3 basispoint til 0,39 pct. efter at have ramt et lavpunkt i 0,33 pct. midt på formiddagen.

Nogenlunde tilsvarende var bevægelserne i det øvrige Nordeuropa, hvor fredagen også blev indledt med rentefald men endte med rentestigninger i samme niveau som herhjemme.

Det kom efter offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der viste solid jobskabelse og et fortsat fald i ledigheden til det laveste siden 2008. Det fik til gengæld investorerne til at forvente hurtigere rentestigninger fra den amerikanske centralbank, og i USA steg den tiårige rente i fredags 12 basispoint til 2,24 procent. Mandag morgen ligger renten dog en spids lavere og handles i 2,23 pct.

Mandagens fokuspunkter tæller kun få nøgletal af interesse, men der er dog finansministermøde i eurogruppen, hvor Grækenland er på dagsordenen. Udmeldinger herom kan derfor få investorerne til at spærre øjnene op.

Desuden er mandag dagen, hvor Den Europæiske Centralbanks meget omtalte opkøbsprogram sættes i sving. Centralbankchef Mario Draghi har lovet at købe obligationer for 60 mia. euro (450 mia. kr.) hver måned i halvandet år for at sætte gang i inflationen og væksten i eurolandene.

/ritzau/FINANS