November var en dyr måned for investorerne

November blev den dyreste måned for de danske investorer siden 2000, da værdipapirstatistikken blev lavet første gang.

Værdipapirstatistikken fra Nationalbanken viser, at investorerne har oplevet et kursfald på 109 mia. kr. på de samlede udestående VP-registrerede aktier i november. Det er mere end 20 mia. kr. mere end den hidtidige rekord for kurstab, som vi skal tilbage til efter dot-com bølgens sammenbrud i begyndelsen af årtusindet for at finde, skriver Handelsbanken.

Husholdningerne har tabt mere end 8 pct. af deres samlede udestående VP-registrerede aktier.

- Det skyldes blandt andet husholdningernes porteføljesammensætning, hvor for eksempel de hårdt ramte pengeinstitutter har haft en overvægt i forhold markedet generelt, som gør, at husholdningerne har klaret sig relativt dårligere i forhold til andre investorgrupper det seneste halve år., skriver cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen.

I alt oplevede husholdningerne et kurstab på aktier på i alt 23,3 mia. kr. i november. Den hidtidige rekord for kurstab i husholdningerne var under de finansielle uroligheder i maj 2006, men der var kurstabet for husholdningerne 10 mia. kr. mindre end tilfældet var i november.

- Nu er aktiekurserne dog steget noget igen siden det så allerværst ud i november måned, men de store tab på aktierne kan dog få indflydelse på privatforbruget herhjemme, vurderer han.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )