Markedsoversigt: ISS og Mærsk endte i toppen på grøn aktiedag

ISS leverede flot i regnskabet for fjerde kvartal fredag inden børstid, og udsigterne for 2019 ser ligeledes gode ud. Det sendte fredag aktien helt til tops. Mærsk revancherede halvdelen af torsdagens kursfald.

Fredag endte C25-indekset med en stigning på 0,4 pct. i 1091,66.

Fredagens regnskabsmæssige højdepunkt stod ISS for. Selskabet overraskede på den organiske vækst og stillede mere vækst i udsigt i indeværende år. Det var en cocktail, som investorerne slubrede i sig med velbehag. Aktien blev sendt helt til C25-toppen med en stigning på 6,7 pct. i 212,50 kr.

- De leverer et stærkt fjerde kvartal, og den organiske vækst var over markedets forventning, og det samme var tilfældet med forventningen til indeværende år, siger Nikolaj Holmsgaard, ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier.

Mærsk fulgte i kølvandet på ISS og genvandt knap halvdelen af torsdagens fald på godt 10 pct. B-aktien steg med 5 pct. til 8836 kr.

Torsdagens kursmæssige C25-topscorer, Genmab, endte fredag tæt på bunden med et kursfald på 0,8 pct. til 1069 kr. Biotekselskabet fik sænket sin anbefaling hos Morningstar til "hold" fra "køb". Kursmålet på 1160 kr. fastholdes.

Det kunne være lidt gevinsthjemtagning på torsdagens stigning på knap 7 pct.

Vestas fik nyt fra rygtebørsen fredag. Vindmøllekoncernen kædes sammen med et muligt køb af en majoritetspost i indiske Suzlon. Aktien faldt 0,7 pct. til 547 kr.

Vestas er ikke uinteresseret i eventuelle opkøbsmuligheder, hvis de giver mening, men vil dog ikke kommentere det konkrete rygte på nuværende tidspunkt, som CNBC har bragt til torvs.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede ugen tæt på nul.

Den ledende statsobligation med udløb i november 2027, der er den toneangivende tiårige statsobligation, endte fredag med en rente på 0,002 pct., hvilket var 2 basispoint under slutniveauet fra torsdag og på niveau med sidste fredag.

Der var fredag et par nøgletal fra Europas største økonomi, den tyske, men nøgletalskalenderen var klinisk renset for nøgletal på den anden side af Atlanterhavet.

Fredag morgen kunne investorerne tage pejling fra det endelige tal for BNP-væksten i Tyskland for fjerde kvartal. Her var fokus på, om Europas største økonomi undgik en decideret recession i de sidste tre måneder af sidste år, der defineres som to kvartaler i træk med negativ vækst. Det gjorde den.

Den endelige opgørelse viste som den foreløbige en helt flad udvikling i bruttonationalproduktet i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal, hvor væksten var negativ.

Klokken 10 landede den tyske erhvervstillidsindikator fra IFO. Den viste en skuffende udvikling. IFO-indekset faldt til 98,5 fra 99,1 måneden før. Markedskonsensus var ifølge Bloomberg 98,9.