Mandagens obligationer: ECB-opkøb udløste mindre rentefald

Den toneangivende tiårige danske obligationsrente åbnede 2017 med et dyk.

Samme udvikling gjorde sig gældende i flere europæiske lande, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) igen satte sit opkøbsprogram i gang, skriver Bloomberg News.

ECB's opkøbsprogram blev standset 22. december frem til 30. december for at "reducere mulige skævvridninger i markedet."

I Tyskland faldt den toneangivende rente med 2 basispoint. Og herhjemme endte rentedykket for den tiårige statsobligation på samme niveau. Dermed endte statspapiret med en rente på 0,28 pct.

Det var småt med nøgletal mandag.

I Tyskland landede PMI-barometret over indkøbschefernes vurdering af fremstillingssektoren i december på 55,6 ifølge den endelige opgørelse. Det var dermed lidt bedre end ventet blandt økonomerne, der ifølge Bloomberg News havde forudset 55,5.

For det samlede euroområde endte PMI-barometeret som ventet på 54,9 i december.

For hele ugen er der særligt to begivenheder, som investorerne bør være opmærksomme på, vurderer chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

- De to vigtigste begivenheder i denne uge er Fed-referatet og jobrapporten fra USA, men også en række konjunkturmålinger fra industrien og servicesektoren rundt omkring i verden vil tiltrække sig opmærksomhed, skriver han i en kommentar.