Mandagens aktier: DSV stiger efter milliardopkøb

DSV belønnes mandag morgen for en et nyt milliardeventyr og opkøb af sin schweiziske konkurrent Panalpina for samlet 30,5 mia. kr. inklusive gæld. Handelen kommer i et marked, der er stærkt positivt.

For DSV er der tale om overtagelsen af en konkurrent, som hidtil ikke har evnet at skabe samme lønsomhed som DSV.

»DSV får nu mulighed for endnu engang at vise, at det er blandt verdens bedste til fusioner og opkøb og til at hente synergier. Evner DSV også det denne gang, er der også rigtigt fine værdiskabelsesmuligheder via overtagelsen af Panalpina,« siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han ser derfor opkøbet som positivt både for DSV's og Panalpinas aktionærer.

DSV gik da også til tops fra åbningen og steg mere end 2 pct., men plusset er lige så stille skrumpet i de første ti minutters handel til en gevinst på 0,3 pct. til 551,80 kr. Det sker i et i øvrigt positivt marked, hvor C25-indekset lægger fra land med en gevinst på 0,8 pct. til 1131,36.

STORE PLUSSER I ASIEN

Stigningerne fik også tag i aktiemarkederne i Asien, efter overraskende gode økonomiske data fra Kina og rapporter om fremskridt i de amerikansk-kinesiske handelsforhandlinger.

For A.P. Møller-Mærsk afspejler håbet om en løsning på USA og Kinas handelstvist sig i en kursstigning på 1,6 pct. til 8578 kr. målt på B-aktien. Mærsk-aktien har også tidligere vist sig relativt følsom over for nyt om handelsforhandlingerne mellem Kina og USA.

Der er mandag også fokus på Vestas, der stiger 1,8 pct. til 570 kr. Vindmøllekoncernen havde travlt med at fylde i ordrebogen mod slutningen af første kvartal og nåede en samlet annonceret ordreindgang på 2218 MW i kvartalet. Det var markant højere end i samme periode sidste år, da selskabets annoncerede en ordreindgang var 1176 MW.

FLSmidth, der stiger 1,9 pct. til 293 kr., annoncerede fredag en kontrakt med en værdi på cirka 550 mio. kr. i Vietnam på levering af udstyr til en ny cementproduktionslinje.

TILBAGEGANG I SANTA FE

Fra Santa Fe Group er der i weekenden kommet udskudt regnskab for 2018. Her fremgik det, at koncernen ikke offentliggør detaljerede forventninger for 2019, men vil vente til selskabet har udarbejdet en detaljeret restruktureringsplan.

Regnskabet viste også, at Santa Fe Group resterne af det tidligere Østasiatiske Kompagni havde tilbagegang over hele linjen i 2018. Omsætningen faldt sidste år til 214,2 mio. euro fra 248,6 mio. euro året før. Det er på linje med forventningerne, som blev nedjusteret i december.

Aktien falder mandag med lige over 8 pct. til 7 kr. Siden nytår er aktiekursen næsten halveret.

/ritzau/FINANS