Maersk Contractors i imponerende vækst - Danske Equities

 

Mens tiderne er hårde for containerrederiet Maersk Line, udvikler nogle af de mindre enheder i A.P. Møller - Mærsk sig godt. Danske Equities sætter fokus på Maersk Contractors som et eksempel på den positive udvikling blandt de mindre enheder.

 

- Vi mener, at markedet vil blive overrasket over bidragene til den samlede indtjening fra nogle af de mindre forretningsenheder i gruppen. Vi sætter fokus på den imponerende overskudsvækst i Maersk Contractors, skriver analytikerne Henrik Lund og Philip Christensen i et notat.

 

Maersk Contractors er for tiden i gang med historisk milliard-satsning. Selskabet vil frem til 2010 investere op mod 17 mia. kr. i nye borerigge og et skib til behandling af olie. Selskabet bygger, ejer og betjener borerigge og produktionsfaciliteter til olieindustrien, og sidder i dag på 5 pct. af verdensmarkedet.

 

Henrik Lund og Philip Christensen tror, at Maersk Contractors kan blive blandt de mest profitable enheder i A.P. Møller - Mærsk-gruppen, og at nettooverskudet i Maersk Contractors kan blive fordoblet i 2007.

 

- Præstationerne og potentiaelt i Maersk Contractors bliver måske underdrevet eller forbigået i medierne og af aktiemarkedet, da forretningsenheden er en miniput i forhold til containerforretningen, mener de to analytikere.

 

Danske Equities mener, at væksten i de mindre enheder bekræfter den positive holding til en investering i A.P. Møller - Mærsk. Henrik Lund og Philip Christensen har det tredje højeste estimat for indtjeningen pr. aktie i 2007 i A.P. Møller - Mærsk i 2007 blandt de aktieanalytikere der følger aktien.

 

- Det er måske en smule overraskende, da vi mener, at markedsudviklingen for Maersk Line vil være udfordrende i 2007 med yderligere pres på containerraterne og en svagere vækst i volumerne. Vores estimater over konsensus skyldes, at synergierne fra integrationen af P&O Nedlloyd begynder at vise sig, og at den nye strategi for A.P. Møller - Mærsk-gruppen begynder at slå igennem. Vi mener stadig, at markedet vil blive overrasket over bidragene til den samlede indtjening fra gruppens investeringer siden begyndelsen af 2005 - med Maersk Contractors som et eksempel, skriver de to analytikere.

 

Danske Equities har et kursmål på 60.000 for aktierne i A.P. Møller - Mærsk, der mandag blev handlet til 50.400 kr. pr. aktie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )