Lundbeck på vej tilbage på banen - ugebrev

 

Medicinalselskabet Lundbeck er stærkt på vej tilbage på banen med en overbevisende pipeline. Opfattelsen af Lundbeck som et medicinalselskab, som har et kæmpe hul i sin pipeline frem mod patentudløb i marts 2012 på Cipralex/Lexapro, er efterhånden så rodfæstet, at markedet ikke rigtig har opfattet de seneste udmeldinger fra selskabet. Samtidig har markedet nærmest vænnet sig til, at nye udmeldinger om pipelineprodukter er endt med skuffelser og nedlukning, skriver Aktie ugebrevet.

 

Men nu tyder meget på, at Lundbeck for alvor har fået et gennembrud. Alligevel handles aktien ifølge ugebrevetg fortsat ca. 20-25 pct. lavere end konkurrenterne på grund af de seneste års historiske usikkerhed om selskabets indtjeningsgrundlag efter 2012.

 

AktieUgebrevet venter, at denne difference vil indsnævres, når det går op for markedet, at "historien" er en ny.

 

Hertil kommer, at salget på den korte bane også udvikler sig positivt med en samlet markedsandel på ca. 20 pct. i USA for selskabets antidepressiver og ca. 10 pct. i Europa, hvor markederne endnu ikke er færdigopdyrket.

 

Ugebrevet venter, at Lundbeck vil øge markedsandel og salg yderligere i Europa, samt øge salget i Fjernøsten yderligere de kommende år.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )