Lundbeck i endnu et opkøb

Lundbeck har åbnet op for pengepungen med endnu et opkøb.

Medicinalkoncernen Lundbeck køber det engelske selskab Lifehealth til en pris på 147 mio. dollar, hvilket svarer til 780 mio. kr.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Lundbeck fastholder sine forventninger til 2009, men venter, at indtjeningen før af- og nedskrivninger, EBITDA, nu lander i den øvre ende af intervallet på 3,5-3,7 mia. kr., da købet vil forbedre indtjeningen øjeblikkeligt.

Med købet overtager Lundbeck kontrollen med 25 pct. af omsætningen af stoffet Xenazine (tetrabenazin) i USA, hvilket Lundbeck vurderer har et omsætningspotentiale på 250 mio. dollar om året.

- Xenazine er det eneste FDA-godkendte produkt til patienter, der lider af chorea forbundet med Huntingtons sygdom, og vi er meget tilfredse med de resultater, som vores amerikanske datterselskab Lundbeck Inc. har opnået, siden de lancerede Xenazine ved udgangen af sidste år. Den nye transaktion styrker Lundbecks amerikanske platform og øger resultatforventningerne til USA markant, siger Lundbecks administrerende direktør Ulf Wiinberg i meddelelsen.

Købet er finansieret af den tilgængelige likvide beholdning.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )