Lille minus har overtaget på aktiemarkedet

Tirsdag over middag ligger det danske C20-indeks med et marginalt fald på 0,1 pct. til 477,50, efter at morgenstunden bød på små stigninger.

I C20-regi ligger Carlsberg som den store taber, mens Bang & Olufsen tiltrækker negativ opmærksomhed efter annonceringen af samarbejdet med Aston Martin.

Investorerne har indtaget en afventende position frem mod den amerikanske centralbanks rentemøde i aften.

- Vi venter, at markederne vil være afventende frem til rentemeldingen fra FED, udtalte Sales Trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

Bang & Olufsen, som falder 3,6 pct. til kurs 515, har indgået et strategisk samarbejde med den britiske bilproducent Aston Martin. Bang & Olufsen har tidligere offentliggjort at en aftale var på plads, men har ikke offentliggjort navnet på kunden.

- Baseret på programmet for bilmessen i Bologne havde vi peget på Mercedes, som en mulig ny partner. Det blev desværre ikke tilfældet i denne omgang, skriver analytiker Rune Møller fra Jyske Bank.

Novo Nordisk, som ligger 0,6 pct. lavere i kurs 339,5, har indgået forlig med Pfizer om patentsagen om den inhalerbare insulin Exubera. Det bekræfter Novo Nordisk over for RB-Børsen.

- Vi har indgået et forlig, som vi er tilfredse med, siger kommunikationschef Mike Rulis og peger på, at parterne er enige om ikke at offentliggøre de nærmere detaljer i forliget.

Blandt sidepapirerne er Flugger i søgelyset med en fremgang 4,2 pct. til kurs 569, efter selskabets regnskabspræsentation. Flugger var bagud i første kvartal efter en regnfuld sommer, men regnskabsårets andet kvartal er en smule bedre med en salgsfremgang på 8,3 pct. kontra 6,2 pct. i første kvartal. Flugger gentog årsprognoserne og venter en omsætningsvækst på 5-10 pct., samt en driftsmarginal (EBIT) på 8-10 pct. for helåret 2007/08.

Topotarget ligger 2,0 pct. højere i 20,9. Biotekselskabet og samarbejdspartneren CuraGen Corporation har offentliggjort opdaterede kliniske resultater om belinostat til behandling af T-celle lymfekræft på et møde i American Society of Hematology i Atlanta, Georgia.

RB-Børsen