Små udsving i afventende aktiehandel

En moderat positiv stemning har tirsdag morgen spredt sig på de europæiske aktiemarkeder. Under de hjemlige himmelstrøg bliver det blot til en C20-fremgang på 0,1 pct. til 478,29.

Bang & Olufsen faldt efter annonceringen af samarbejdet med Aston Martin. FLSmidth er igen beretningens positive islæt.

Inden markederne åbnede vurderede chef for Sales Trading i Danske Markets, Mads Zink, at det stabile marked fra USA mandag og Asien i nat smitter af på de europæiske markeder tirsdag morgen, og at markederne vil være afventende frem til rentemeldingen fra FED.

- Vi ser fortsat et inflow af kapital til aktiemarkedet, så længe der ikke er noget fornuftigt alternativ, bemærkede Mads Zink.

Bang & Olufsen, som åbner 3,6 pct. lavere i kurs 515, har indgået et strategisk samarbejde med den britiske bilproducent Aston Martin. Bang & Olufsen har tidligere offentliggjort at en aftale var på plads, men har ikke offentliggjort navnet på kunden.

- Baseret på programmet for bilmessen i Bologne havde vi peget på Mercedes, som en mulig ny partner. Det blev desværre ikke tilfældet i denne omgang. Aktien er de seneste dage steget på spekulation om en aftale med større bilproducent. Vi forventer derfor, at kursen vil falde tilbage i dag, skriver analytiker Rune Møller fra Jyske Bank.

FLSmidth åbner 1,5 pct. højere i kurs 542, efter at aktien mandag leverede den største stigning i C20-regi på 3,9 pct.

Novo Nordisk, som åbner 0,9 pct. lavere i kurs 338,5, har indgået forlig med Pfizer om patentsagen om den inhalerbare insulin Exubera. Det bekræfter Novo Nordisk over for RB-Børsen.

- Vi har indgået et forlig som vi er tilfredse med, siger kommunikationschef Mike Rulis og peger på, at parterne er enige om ikke at offentliggøre de nærmere detaljer i forliget.

A.P. Møller - Mærsk åbner 0,9 pct. højere i kurs 57.000 efter mandagens fald på 2,4 pct. A.P. Møller - Mærsk' aktier har været i strid modvind den seneste periode.

- A.P. Møller-Mærsk blev mandag ramt af nedjusteringer fra to danske finanshuse, ligesom et internt notat om problemerne i Maersk Line havde fundet vej til den danske presse. Vi mener, at det endnu er for tidligt at samle op i aktien, skriver Nordea.

Topotarget åbner 4,4 pct. højere i 21,4. Biotekselskabet og samarbejdspartneren CuraGen Corporation har offentliggjort opdaterede kliniske resultater om belinostat til behandling af T-celle lymfekræft på et møde i American Society of Hematology i Atlanta, Georgia.

RB-Børsen