Udsigt til afventende aktiehandel

De gode takter fra den amerikanske aktiehandel ventes at smitte af på tirsdagens europæiske åbning. C20-indekset endte mandag 0,1 pct. højere i 477,85, hvor FLSmidth var dagens vinder, mens APM og William Demant lå i den tunge ende af skalaen.

- Vi forventer, at det stabile marked fra USA mandag og Asien i nat smitter af på de europæiske markeder tirsdag morgen. Markederne vil være afventende frem til rentemeldingen fra FED (Den amerikanske centralbank, red.) i aften, hvor 2/3 forventer en sænkning af renten med 0,25 pct. og 1/3 forventer hele 0,5 pct. Dow Jones er nu kun 1,5 pct. fra all time high, og så længe der ikke er noget fornuftigt alternativ til aktier, vil vi fortsat se et inflow af kapital til aktiemarkedet, udtaler Mads Zink chef for Sales Trading i Danske Markets til RB-Børsen.

Bang & Olufsen har indgået et strategisk samarbejde med den britiske bilproducent Aston Martin. Bang & Olufsen har tidligere offentliggjort at en aftale var på plads, men har ikke offentliggjort navnet på kunden. Samarbejdet er en fortsættelse af Bang & Olufsens Automotive-strategi, og det ventes at få positiv effekt på koncernens regnskaber i de kommende år. Denne effekt er dog medtaget i allerede kommunikerede forventninger, noterer B&O, som mandag lukkede 3,3 pct. højere i kurs 534.

FLSmidth var mandagens vinder med en fremgang på 3,9 pct. til kurs 534. Den franske cementproducent Lafarge meddelte mandag, at selskabet vil opkøbe Orascom for 8,8 mia. euro.

Novo Nordisk, som mandag lukkede 1,3 pct. højere i kurs 341,5, har indgået forlig med Pfizer om patentsagen om den inhalerbare insulin Exubera. Det bekræfter Novo Nordisk over for RB-Børsen.

- Vi har indgået et forlig som vi er tilfredse med, siger kommunikationschef Mike Rulis og peger på, at parterne er enige om ikke at offentliggøre de nærmere detaljer i forliget.

A.P. Møller - Mærsk, som mandag tabte 2,4 pct. til kurs 56.500, vil tiltrække ekstra opmærksomhed, idet selskabets aktier har fortsat sin store nedtur.

William Demant: Høreapparatproducenten var også hårdt ramt i mandagens handel og faldt 2,6 pct. til kurs 479. Jyske Bank nedjusterede sin anbefaling af William Demant Holding til "reducer" fra "akkumuler".

Topotarget: Biotekselskabet og samarbejdspartneren CuraGen Corporation har offentliggjort opdaterede kliniske resultater om belinostat til behandling af T-celle lymfekræft på et møde i American Society of Hematology i Atlanta, Georgia. Topotarget lukkede 2,4 pct. lavere i 20,5.

RB-Børsen