Kapitalfonde klar til børsnoteringer

Oven på en svær periode for Københavns Fondbørs med store afnoteringer og få nye selskaber kan kapitalfondene være på vej med en hjælpende hånd.

Flere af kapitalfondene har en række børsklare virksomheder, som kan være på vej på aktiemarkedet, skriver Børsen.

»Børsmarkedet er blevet mere attraktiv som en exit-mulighed på grund af et mere attraktivt aktiemarked og herunder den højere prissætning, og jeg forventer, at kapitalfondene vil børsnotere flere selskaber i 2007. Samtidig er appetitten fra de institutionelle investorer for at købe aktier i de introducerede selskaber steget,« siger Ole Andersen, seniorpartner i kapitalfonden EQT, der blandt andet ejer rengøringskoncernen ISS.

De øgede interesse for børsnoteringer kommer efter et 2006, hvor det toneangivende danske C20-indeks steg 12 pct., mens indekset over de 300 største europæiske aktie kom ud af året med et plus på mere end 16 pct.

»Der er ingen tvivl om, at børsmarked i øjeblikket er godt at skabe exit gennem. Spørgsmålet er, om der er selskaber, som er klar til det, men havde jeg en virksomhed, jeg skulle afhænde, så ligger Fondsbørsen bedre til det end normalt,« siger Christian Dyvig, partner i Nordic Capital, der blandt andet har Falck, Nycomed og Kompan i selskabsporteføljen.

Kilde: Børsen