Høje oliepriser trods saudiske oliepumper på tøjtryk

Oliepriserne fastholder mandagens høje niveau tirsdag morgen.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Men mens de fleste oliehandleres øjne er rettet mod situationen med overproduktion i USA, kører oliepumperne på højtryk i Mellemøsten for at efterkommer efterspørgslen fra især Asien. Det gav en rekordhøj produktion på 10,3 mio. tønder om dagen fra Saudi Arabien i marts, og produktionsniveauet ventes at ligge lige så højt i april.

- Vi er bekymrede over markedets fiksering på USA. Opec's produktionen kan vise sig mere og mere vigtigt, da produktionen steg 1 mio. tønder om dagen på månedsbasis i marts. Saudi Arabien alene øgede produktionen med, hvad der svarer til halvdelen af Bakken-feltet (det største amerikanske skiferolie felt, red.) i løbet af måneden - langt mere end den amerikanske produktionsnedgang, skriver Morgan Stanley i et notat ifølge onlinemediet The Star.

Saudi Arabiens olieminister, Ali al-Naimi, forventer en saudi-produktion nær rekord-niveauet på 10 mio. tønder om dagen i april.

Det får analytikere til at advare om, at Opec's evne til at klare en uventet stigning i efterspørgslen fordamper i hastigt tempo.

Tirsdag morgen ligger future-prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 63,45 dollar mod 63,80 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-oliefuture handles samtidig i 57,80 dollar mod 58,20 dollar mandag.

På ædelmetalmarkedet er der ikke de store udsving. Investorerne afventer nye indikationer fra de store økonomier, og med en stille uge på nøglatalsfronten er der ikke lagt op til den store interesse i markedet.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1196 dollar mod 1194 dollar mandag eftermiddag.

På kobbermarkedet er øjnene fokuseret på udviklingen i Kina, hvor weekendens nye stimuli fra Peoples Bank of China fortsat er med til at holde priserne på industrimetaller oppe i håb om, at der kommer mere gang i isære boligbyggeriet.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 6023 dollar mod 6019 dollar mandag.

/ritzau/FINANS